Vad tog Sitecore till den absoluta toppen av Gartner Magic Quadrant?

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Sitecore står för en av årets mest imponerade ökningar i Gartner Magic Quadrant WCM 2014. En mycket viktig rapport och graf som är det i särklass mest återkommande stycke data citerat och återgett vid CMS och CXM-upphandlingar världen över.

Vad är det då perioden 2013-2014 som Sitecore gjort så pass bra att de toppar grafen som visionärt världsledande?

Några av sakerna bolaget gör rätt just nu har vi tittat på här på MKSE tidigare:

 • Sitecore förstod att CXM innebär ett förändringsarbete där de måste vara pådrivande. Därför tog de tillbaka egna expert services och satte ut förändringsledare hos kund.
 • Med FXM förstod Sitecore att CXM-införande måste ske stegvis och legacy måste respekteras och vävas in, inte kastas över som ett framtida problem för implementatörerna.
 • Sitecore har använt sin mång-mångåriga erfarenhet kring online marketing (Sitecores Online Marketing Suite från 2008-2009) och redaktionella gränssnitt inom detta för att snabbt positionera sig bland bjässarna IBM, Oracle och Adobe inom det totalt drivande området online marketing.
 • Sitecore var väldigt tidigare med att anamma termen ”customer experience”, de vävde till och med in den i sin slogan för något år sedan. Även produkten heter numera ”The Sitecore Experience Platform”.
 • Sitecore har jobbat hårt på att förklara för marknadsförare vad de får med produkten. En massa content och pedagogiska kampanjsajter som ConnectTheExperience med en mängd övertalande KPI:er har tagits fram.
 • Sitecore förstod molnets vikt redan 2010 och såg till att anpassa sin produkt skalbart och för mindre fysisk lagring. Runt 3 år innan .NET-konkurrenterna.
 • År
  2014
  började Sitecore sin nuvarande satsning på online marketing
  Sitecore jobbar mycket med mättal och möjligheten att ge sina kunder KPI:er att mäta och leverera resultat på till ledningen.
 • Den nya sökmotorn erbjuds gratis till alla kunder för att passa i resten av CXM-cirkeln.
 • I år har det satsats ännu hårdare på att erbjuda viktiga målgruppen CMO ett utökat, personaliserat cross-channel marketing stöd samt vad man kallar ”real time marketing”.
 • Sitecore hymlar inte med att sviter av programvara (som Oracle och Adobe jobbar) inte fungerar idag och mest blir ännu ett huvudbry för CMO och CTO:s som ska utbilda sin personal. De samlar sitt erbjudande (som även inkluderar Microsoft Commerce Server plattformen numera) och försöker få marknadsavdelningarna att förstå och faktiskt vinna på att använda lösningen.
 • Den efterfrågade automatiserade MVT / A/B-testningen har uppgraderats.
 • Sitecore har jobbat med skarpa exempel och låtit faktiska CXM-kunder uttala sig om hur de använder plattformen.

Sitecore har runt 4000 kunder till sitt CXM-erbjudande. I Sverige är de största referenserna idag Husqvarna, Volvo, Stena Line, Thule och Panduro Hobby.

Enbart Adobe mäktar hänga med Sitecore i årets Gartner-graf, de anses bättre på att få ut och sälja sin produkt globalt, men är inte lika långt framme visionärt som Sitecore ännu.

Tidigare jämnstarka .NET CMS-kollegan EPiServer var inne på samma online marketing-spår 2009 men blev uppköpta och har de de senaste åren valt en annan strategi. Nu finns de enbart med som en ”visionary” bland de 19 aktörerna i årets graf.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bastard Burgers automatiserar beställning, kassasystem och kök med Oracle och Future Ordering

Leave a Comment