Electrolux Home live på omfattande EPiServer Commerce av Nansen

In CMS, E-handel system, Episerver, Episerver Commerce by Martin Edenström0 Comments

Electrolux helägda dotterbolag Electrolux Home med fler än 60 butiker över hela Sverige har gått live på en sprillans ny EPiServer Commerce samt EPiServer CMS 6 R2 med koncept, design och all utveckling av Nansen.

Electrolux Home erbjuder kompletta köks- och förvaringsinredningar, vitvaror och ett brett sortiment av utvalda hushållsprodukter. Nya ElectroluxHome.se är uppbyggd med fokus att bli en inspirerande, tillgänglig och trygg e-handel som representerar kedjans speciella erbjudande om 5 års garanti, fri frakt, unika tillvalstjänster och flexibla betalningsval.

Förtroendeskapande faktorer som listade samverkande banker, certifierade betalstödsleverantörer och erkända fraktföretag lyfts fram. Ett speciellt produktfiltreringsreglage via drag’n drop har tagits fram för att visa på hela produktutbudet. Vidare finns Google GSA sökmotor, sociala mediakopplingar till varje fysisk butik, B2B-handel, kund- och ordersektion samt kampanjkodshantering. Webbplatsen ska även förses med API-koppling mot alla konsumenter på Prisjakt.

Nansen berättar att projektet skett i nära samarbete med kunden som jobbade agilt på plats i Nansens war room. Utvecklingsfaser har godkänts efter A/B-testning och flera KPI:er mäts fortfarande kontinuerligt.

De ansvariga kreatörerna ska inlett projektet med workshops kring e-handel baserat på best practice (olika flöden för maximerad konvertering). T ex utcheckningsstegen är formgivna för att vara effektiva och tydliga.

Fler integrerade system var SAP affärssystem, NPS customer data, PayEx payment service provider, Paloma newsletter och Google Maps.

Electrolux Home live på omfattande EPiServer Commerce av Nansen redigerades 11:52, maj 29 2013 av Martin Edenström