70 procent drar ned på inhouse, 27 procent har sparkat anställda

In Nyheter, Content Marketing, CXM, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När vi ändå tittar på huruvida öka eller minska martech-budgeten, att jobba med externa förmågor eller interna, anställa eller hyra samt om det ska köpas upp produkt svit eller inte så kan det vara kul att se hur svenska marknadsavdelningar resonerar inför 2021 gällande inhouseteamen. Som ändå är företagens ”capabilities”, förmåga, tänkt ratta martech-sparkarna och löpande sköta lite ”low-code” konfig.

Konsulterna på Inhouse har släppt och presenterat årets Inhousebarometern 2020 med 48 svarande, svenska inhousebyråer. Där visar det sig att 70 procent har dragit ned på både personal, konsulter och frilansare. Samt att 27 procent under året sagt upp anställda vid egna inhouseenheten.

Vi har mer på samma ämne:  35 personer involverades vid varje liten förändring, Bridgestone lägger all Martech på Adobe Experience Cloud

De 48 svenska inhousecheferna har även följande att säga om året 2021:[ppp_patron_only level=”1″]

  • 35 procent planerar att utöka sin verksamhet
  • 6 procent planerar att minska sin verksamhet
  • 17 procent ska ta hem ännu mer från extern byrå – främst filmproduktion och strategiska uppdrag
  • 17 procent ska lägga ut mer på extern byrå

Av de som dragit ned på personal ska 60 procent (20 av 34) ändå försökt genomföra planerade aktiviteter fast med mindre resurser.

”– Att 70 procent av inhousebyråerna drog ned på sina personella resurser, när pandemin slog till har inget att göra med att de är inhousebyråer utan det var något som skedde i liknande omfattning i hela näringslivet .. detta med att jobba hemifrån ställt nya och tuffare krav på inhousecheferna – att leda på distans. Det gäller hela näringslivet där många chefer är rätt vilsna i detta nya.”

Säger Håkan Bodman på Inhouse.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Hundra martech-system i snitt, nya processer kan spara in 20 procent av alla licenskostnader