70 procent drar ned på inhouse, 27 procent har sparkat anställda

In Content Marketing, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När vi ändå tittar på huruvida öka eller minska martech-budgeten, att jobba med externa förmågor eller interna, anställa eller hyra samt om det ska köpas upp produkt svit eller inte så kan det vara kul att se hur svenska marknadsavdelningar resonerar inför 2021 gällande inhouseteamen. Som ändå är företagens “capabilities”, förmåga, tänkt ratta martech-sparkarna och löpande sköta lite “low-code” konfig.

Konsulterna på Inhouse har släppt och presenterat årets Inhousebarometern 2020 med 48 svarande, svenska inhousebyråer. Där visar det sig att 70 procent har dragit ned på både personal, konsulter och frilansare. Samt att 27 procent under året sagt upp anställda vid egna inhouseenheten.

De 48 svenska inhousecheferna har även följande att säga om året 2021:

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.