59 procent återvänder till Adobe eller Salesforce produktsviterna i pandemin, enligt Gartner

In Adobe AEM, AI, Machine Learning, Botar, Content Marketing, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hur ska marknadsavdelningarna ha det? En ny Gartner rapport av Benjamin Bloom, Colin Reid och Michael McCune med namnet “2020 Marketing Technology Survey: Cost Pressures Force Martech Optimization and Innovation” påstår att martech produktsviten är tillbaka. Den best-of-breed dominans vi på MKSE.com tagit del av 2019/2020 som en reaktion på:

  • Inlåsning
  • Allmän “bloating” med segare system
  • Ökade licenskostnader
  • Ökade relaterade projektkostnader och
  • Brist på low-code och utvecklingshjälp i de enorma projekten

..är enligt Gartner just nu i mitten av december inte längre en generell, global trend. Ett större trendbrott ska ha skett under pandemins sista tre kvartal. I vad som närmast är en helomvändning från samma siffror i november 2019 väljer marknadsavdelningar och martechägare att omfamna säkerheten i en integrerad produktsvit för martech istället. Helst av en och samma tillverkare (läs: Adobe eller Salesforce)..

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.