Bröstcancerförbundet valde ramverk istället för CMS, bygger digitalt gåvoflöde

In Nyheter, Open source PHP, Övriga / Custom CMS, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu avtäcker Fröjd den nya kund de berättade om i mars. Bröstcancerförbundet har fått en ny digital närvaro på Django ramverket tillsammans med Wagtail. Andra fokusområden för projektet var smartare integrationer, en följsam struktur och en mer välkomnande digital upplevelse.

Nytt även tekniska integrationer mot PayEx, spar och mot ett nytt CRM-system. Sajterna ska vara byggda kring ett digitalt gåvoflöde där människor har möjlighet att skänka gåvor och hyllningsgåvor.

”– Vi har lagt mycket fokus på de betalflöden och integrationer som gör sajten smidig och tillmötesgående för användaren, vilket vi har åstadkommit genom att välja en API-driven design med ett gränssnitt helt byggt i ReactJS. Förutom att Wagtail och Django tillåter oss att jobba helt API-drivet och förenklar avancerade integrationer så finns det ingen licenskostnad, vilket gör att den summan kan istället läggas på vidareutveckling av sajten i framtiden eller något annat som rör organisationen.”

Säger Martin Sandström, Tech Lead på Fröjd. Fröjd gillar Wagtail/Django tack vare dess användarvänlighet och flexibilitet.