De färskaste fotona på Aftonbladet.se är 14 sekunder gamla

In Escenic, Nyheter, Sociala media / web2.0 by edenstrom19 Comments

Den senaste externlevererade (widget) funktionen på Aftonbladet.se är Livebloggen.se av Martin Levy and Eivind Vogel-Rödin (själva på en Wordpress för övrigt). En ny fototjänst/widget som skryter med att kunna erbjuda foton från paparazzi/fotograf till publicering på webbsajt på några få sekunder. Fotografens kamera kopplas via 3G till en flashapplikation. Applikationen ska även stödja visning av banners. Kanske gratis för bladet (och Expressen.se, som ser ut att testat tjänsten i höstas), med andra ord? Applikationen har fått...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Det kan ju inte vara särskilt stora filer som skickas över 3G-nätet, med tanke på att de ska skickas på 14 sekunder. Över 1 MB i storlek är de väl inte? Eller?

 2. Det kan ju inte vara särskilt stora filer som skickas över 3G-nätet, med tanke på att de ska skickas på 14 sekunder. Över 1 MB i storlek är de väl inte? Eller?

 3. Fast å andra sidan så behöver ju inte bilder på webben vara så stora och proffs kamerorna kan ha 2 minnes kort. 1 för högupplöst och ett för webb publicering.
  Cool tjänst:-)

 4. Fast å andra sidan så behöver ju inte bilder på webben vara så stora och proffs kamerorna kan ha 2 minnes kort. 1 för högupplöst och ett för webb publicering.
  Cool tjänst:-)

 5. Ska stillbilden fortfarande vara intressant bland all rörligvideo som finns på nätet är en sådan här tjänst högintressant. Idag vill läsarna ha allt snabbt. Smart tjänst och ett bra namn, Livebloggen. Sedan är det precis som Bruno säger, en bild på nätet behöver inte vara så stor. De komprimeras troligtvis i tjänsten innan de publiceras.

 6. Ska stillbilden fortfarande vara intressant bland all rörligvideo som finns på nätet är en sådan här tjänst högintressant. Idag vill läsarna ha allt snabbt. Smart tjänst och ett bra namn, Livebloggen. Sedan är det precis som Bruno säger, en bild på nätet behöver inte vara så stor. De komprimeras troligtvis i tjänsten innan de publiceras.

 7. Bilden fotograferas och överförs sedan trådlöst till en bärbar dator där den automatiskt komprimeras till lågupplösning, vart efter den skickas iväg till servern.

  Så skulle jag tro att det går till

 8. Bilden fotograferas och överförs sedan trådlöst till en bärbar dator där den automatiskt komprimeras till lågupplösning, vart efter den skickas iväg till servern.

  Så skulle jag tro att det går till

 9. Hej, Vad kul att du uppmärksammat vår tjänst.

  Till Canons Mark II och III (som Expressen & Aftonbladet nästan uteslutet kör) så finns det en wifi sändare som tillbehör.
  (http://web.canon.com/imaging/wft/wft-e2/index.html). Därefter kopplas sändaren till en befintligt wifi nät alternativt 3G ( mobiltelefon med routing programvara eller en portabel 3G router – båda alternativen är billiga och väldigt smidiga).

  mvh
  Martin, Livebloggen

 10. Hej, Vad kul att du uppmärksammat vår tjänst.

  Till Canons Mark II och III (som Expressen & Aftonbladet nästan uteslutet kör) så finns det en wifi sändare som tillbehör.
  (http://web.canon.com/imaging/wft/wft-e2/index.html). Därefter kopplas sändaren till en befintligt wifi nät alternativt 3G ( mobiltelefon med routing programvara eller en portabel 3G router – båda alternativen är billiga och väldigt smidiga).

  mvh
  Martin, Livebloggen

 11. Pingback: Melodifestivalen 2009 part 1 (Aftonbladet.se) | livebloggen.se

 12. Pingback: Shoot It Live in the press « shoot it live

 13. Pingback: Shoot It Live in the press | Shootitlive

Leave a Comment