EPiServer har 32% av marknaden enligt Web Service Award

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

I veckan har det diskuterats mycket kring EPiServers och WordPress marknadsdelar bland svenska CMS-köpande företag.

Pierre Du Rietz från Web Service Award fyller i att enligt Web Service Awards trendrapport för 2009 så hade EPiServer en marknadsandel på 32 procent.

Märk då att i Web Service Awards trendrapport för 2009 så mäts statliga verk, myndigheter, förbund och organisationer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Åbro Bryggeri släpper ny varumärkesidentitet och handlar upp nya digitala stöd

Kommentarer

  1. När nu marknadsandelar har varit på tal på både IDG och här på MKSE och eftersom jag själv blev nyfiken, så kan jag kan bjuda läsarna på tre ytterligare nyckeltal; andelen av företag som använder EPiServer på Stockholmsbörsens Large och Mid Cap listor är 59 %, andelen på Ekonomistyrningsverkets lista över de 116 största myndigheterna, 64 % och andelen av Sveriges landsting, 81 %.

  2. Tack för de detaljerade uppgifterna, Daniel. Måste tagit ett tag att gå igenom, gjorde du det själv? ;)
    Ang. Large och Midcap, gäller det topplistad corporate sajt eller total webbflora för bolagen (med kampanj/landssajt/intranät/extranät)?

  3. 'You bet' att jag gjorde det själv! Vi har inte dessa som nyckeltal i vår affärsplanering så det var mest av nyfikenhet jag satte mig och räknade. Det här med marknadsandelar är ju ingen exakt vetenskap i vår bransch eftersom det inte finns något oberoende underliggande data att jämföra med. I stort sett alla större företag, organisationer och myndigheter har ju fler webbar och de allra flesta har fler än ett CMS. Skulle alla CMS-leverantörer räkna marknadsandelar hamnar vi väl på konsoliderade siffror på minst 300 %? I den enkla beräkning jag gjorde utgick jag ifrån total webbflora . Vissa av dessa företag och myndigheter använder ju som du vet EPiServer som sin strategiska plattform och kör allt på EPiServer, medan andra har en blandad miljö, och det behöver ju inte vara fel i sig! :-)

  4. Hej nu har jag lite mer fakta. Har just släppt Web Service Awards trendrapport för intranät. Bygger på svar från 290 intranätansvariga. I den så är EPIServers markandsandel 30 %. Vilket ju ligger i klar linje med det vi såg från runt de publikawebbplatserna.

Leave a Comment