EPiServer har 32% av marknaden enligt Web Service Award

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

I veckan har det diskuterats mycket kring EPiServers och WordPress marknadsdelar bland svenska CMS-köpande företag. Pierre Du Rietz från Web Service Award fyller i att enligt Web Service Awards trendrapport för 2009 så hade EPiServer en marknadsandel på 32 procent. Märk då att i Web Service Awards trendrapport för 2009 så mäts statliga verk, myndigheter, förbund och organisationer.... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. När nu marknadsandelar har varit på tal på både IDG och här på MKSE och eftersom jag själv blev nyfiken, så kan jag kan bjuda läsarna på tre ytterligare nyckeltal; andelen av företag som använder EPiServer på Stockholmsbörsens Large och Mid Cap listor är 59 %, andelen på Ekonomistyrningsverkets lista över de 116 största myndigheterna, 64 % och andelen av Sveriges landsting, 81 %.

  2. Tack för de detaljerade uppgifterna, Daniel. Måste tagit ett tag att gå igenom, gjorde du det själv? ;)
    Ang. Large och Midcap, gäller det topplistad corporate sajt eller total webbflora för bolagen (med kampanj/landssajt/intranät/extranät)?

  3. 'You bet' att jag gjorde det själv! Vi har inte dessa som nyckeltal i vår affärsplanering så det var mest av nyfikenhet jag satte mig och räknade. Det här med marknadsandelar är ju ingen exakt vetenskap i vår bransch eftersom det inte finns något oberoende underliggande data att jämföra med. I stort sett alla större företag, organisationer och myndigheter har ju fler webbar och de allra flesta har fler än ett CMS. Skulle alla CMS-leverantörer räkna marknadsandelar hamnar vi väl på konsoliderade siffror på minst 300 %? I den enkla beräkning jag gjorde utgick jag ifrån total webbflora . Vissa av dessa företag och myndigheter använder ju som du vet EPiServer som sin strategiska plattform och kör allt på EPiServer, medan andra har en blandad miljö, och det behöver ju inte vara fel i sig! :-)

  4. Hej nu har jag lite mer fakta. Har just släppt Web Service Awards trendrapport för intranät. Bygger på svar från 290 intranätansvariga. I den så är EPIServers markandsandel 30 %. Vilket ju ligger i klar linje med det vi såg från runt de publikawebbplatserna.

Leave a Comment