IDG pratar Drupal och WordPress Open Source CMS

In Drupal, Gratis, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

IDG och MKSE.com samarbetspartnern Internet World:s Johan Larsson har författat ett bra knäck om Open Source CMS. Givetvis talas det mest om Drupal och WordPress. Speciellt den förstnämnda eftersom Barregren kom med på ett hörn. MKSE.com assisterade med fakta och referenser. Mest samma uppgifter som ni löpande hittar publicerade här på sajten. Artikeln publiceras senare idag. Missa inte. Det hela slutade i ännu mer marknadsmaterial för NodeOne, killarna har bra flyt just nu.... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Ja, helt klart är det så att trenden pekar åt att det är Open Source som gäller för hela slanten just nu. Det krävs dock att det finns en förvaltningsorganisation med en rejäl IT/utvecklar-kompetens som tar emot och vidareutvecklar ett Open Source-CMS.

  Jag köper fortfarande inte det gamla uttjatade argumentet ”man vill inte sitta i knät på leverantören”. I Drupals fall kan det inte vara mer fel; inget ont om Nodeone, tvärtom, de är grymt duktiga, men så är de också bland de ENDA i Sverige som verkligen kan Drupal… Då kan man verkligen snacka om att sitta i knät på leverantören – utan möjlighet att byta till annan leveratör…

  Jag skulle verkligen vilja se en lite mer nyanserad debatt kring Open Source än den som pågår just nu.

 2. @konsulten: NodeOne är inte den enda Drupal-specialisten i Sverige – ex. även vi på Good Old och KodaMera har god Drupal-kompetens och det finns fler företag som börjar titta på Drupal. Dessutom har även ett antal företag i norden egna kompetenta Drupal-team vilket ju också är ett alternativ.

  Om man känner sig övergiven av alla existerande leverantörer så finns där ändå hjälp att få från community. Open source communitysär vanligtvis väldigt hjälpsamma i att svara frågor och hjälpa till och kanske speciellt så i Drupals community. Har man tur hittar man även en frilansare man får förtroende för och som kan stötta en personligen.

  Slutligen så är open source projekt till naturen lätt att flytta mellan då det ofta finns någon som redan gjort flyttat – t.ex. kan man hyfsat lätt migrera en WordPress sajt till Drupal med färdiga verktyg. Så om man mot förmodan inte har förtroende för någon enda leverantör av ex. Drupal och inte har någon möjlighet att själv stötta sin sajt så kan man relativt lätt flytta från plattformen – vilket ju inte är något man kan säga om alla proprietära plattformar precis…

  Håller dock med dig om att det krävs en mer nyanserad debatt kring open source – många aspekter som glöms bort.

Leave a Comment