Knepiga CMS-termer #25: Omni-Channel

In Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Dags för en djupdykning i ännu en term vår bransch ofta slänger sig med. Ett begrepp som nämns här och där men som kanske inte alla åhörare ändå riktigt förstått vad det innebär. Omni-channel retailing/Omnikanals handel är en utveckling och idag populärare variant av  multi-channel retailing, eller multi-kanal handel. Tidigare begrepp inom området inkluderar single channel och cross channel. Sett till e-handel och CMS innebär det att e-handel inte ska ses som ett tillägg eller ett... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Jag förstår inte varför PIM kommer upp i en omni-kanal diskussion? Det är förstås viktigt för alla bolag som hanterar produktinformation, men det är ju affärssystem och att kunna ta emot kortbetalning etc. också.

    Multi-kanal är ju konceptet att kunna möta kunden i flera kanaler. För mig är en viktig del av omni-kanal att kunna lära känna en kund genom alla kanaler och presentera ett erbjudande som är personligt och samma vare sig kunden surfar in på webben, går in i en butik, tittar på tv eller får hem direktreklam.

  2. Jag har fått uppfattningen att tittar man på större e-handelsprojekt så nämns även PIM, CMS, sök och en massa ”CXM-komponenter” på samma gång. PIM var ett exempel.

Leave a Comment