Konica Minolta handlar upp Kentico Xperience och SAP för kundupplevelsehantering

In Nyheter, Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Lojalitetsprogram, Online Marketing, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Konica Minolta Business Solutions (KMBSA) har numera som fokus att ”förvandla framtidens arbetsplatser”. De erbjuder flera olika typer av kundorienterade lösningar för dagens mer digitalt anslutna värld. Den globala koncernen har en årsomsättning motsvarande 61 miljarder kronor och drygt 36 000 anställda.

För att möjliggöra denna omställning behövde Konica Minolta även handla upp en ny motor som kunde hantera det japanska bolagets marknadsföring, kundservice och olika typer av säljstödjande fältservice. SAP berättar att de vann denna upphandling för den asiatiska marknaden med olika SAP Customer Experience-lösningar som har integrerats med tidigare SAP S / 4HANA-installationer. De ska 2020 även hjälpa KMBSA att utveckla ett nytt go-to-market-system som gör det möjligt för all försäljning att omvandlas till ett mer integrerat ROI-mätbara värden och även förstärka IoT och innovation inom bolagets asiatiska verksamheter.

Vi har mer på samma ämne:  Adobe, Acquia Drupal, Optimizely, Sitecore och Liferay toppar årets Gartner DXP MQ

SAP Customer Experience täcker däremot inte svenska konicaminolta.com/se-sv eller europeiska iniotiativ. De återfinns sedan ett tag tillbaka på en tjeckisk Kentico Xperience 13 CMS (som släpptes nu i slutet av oktober) och Microsoft .NET-baserad CX-plattform.

Kentico var bland de första att upptäcka att headless var framtiden och något man ville associera sig med. De började redan 2017 påpeka hur pass väl den egna plattformen skulle fungera som headless. Något Adobe, Episerver och Sitecore därefter tog efter. Även om ingen av dem direkt stöptes om till en headlessplattform, det var mest marknadsföring baserat på en typ av abrovinkel.

Vi har mer på samma ämne:  Vågar ni lita på Forrester? Då ska ni köpa Oracles automatiserade Contenthub och AI-rika CX-svit 2021

Identitetskris hos Kentico, är både Enterprise CMS, Headless och Decoupled | MKSE.com

Allergan, Ingram Micro, Land O’ Lakes, PPG och Röda korset är Kentico Xperiences andra största kunder.