MaaS-byrån går bra, utökar koncept och tar det utomlands

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Content Marketing, CXM, Lojalitetsprogram, Martech, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

På tre år säger sig Klingit etablerat sig som välanlitat, avlastande stöd till svenska inhouse-byråers och stressade marknadsavdelningar. Med ett MaaS-upplägg (marketing as a service, hyrtjänster ”på kran”) som är snarlikt de aktörer som MKSE.com listade här. Klingit ska nu breddat sitt erbjudande från design till ett fullskaligt kreativt erbjudande och tar det utomlands, till Finland. Flera kunder ska ha köpt in MaaS:en, däribland Carla, Oxceed och Zimpler.

0 år
gammalt är bolaget
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

”– Att våra kunder vill ha mer från oss ser jag som ett tecken på att vi gör något rätt. Det sker också i ljuset av två bredare trender, att kunderna letar efter nya typer av samarbetspartners och att deras kreativa partners ska kunna leverera allt de behöver. Det känns otroligt bra att kunna erbjuda dem det .. Vi ser oss som en utmanare till den traditionella byråmodellen och vet att sättet vi jobbar på uppskattas av de svenska kunderna, samma sak borde gälla även i Finland. Just nu har marknadsavdelningar högre krav än någonsin att jobba effektivt och där kan vi vara en  hjälpande hand.”

Säger Anders Ringstedt, vd på Klingit. Klingit omsätter 22,5 mkr och gjorde 2022 en förlust om hela -9 Mkr.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tuffare tider leder till flod av CaaS/MaaS/Design-aaS erbjudanden från byråerna