Nu kommer responsive, targeting och lokalisering till Open Text WEM 8.5

In CXM, Open Text Web Solutions, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det var ett tag sedan vi fick nyheter från tidigare så förvärvs- och etableringsaggressiva amerikanska mjukvarujätten Open Text. Under åren 2006-2010 storsatsade bolaget på CMS med flera förvärv och lokalkontorsetableringar.

Open Text WEM 8.5

Det fåtal kunder som finns kvar i Sverige har sedan dess minst sagt börjat tvivla. En teknisk webbchef hos en av användarna som finns kvar har meddelat MKSE tidigare i år att uppdateringarna som visades upp under slutet av 2012:

”- Var rent utsagt pinsamma och låg år efter konkurrenterna. En framtid på Open Text Web Solutions plattformen finns inte.”

Open Text Web Solutions har även förpassats till MKSE ”inaktiva lista” under 2012.

Men nu kommer senaste, CEM-fokuserade (Open Texts variant av CXM) Open Text WEM 8.5, basunerar rekryten Kevin Cochrane från Adobe ut.

Men det är ingen ”lead” gänget tar med prioriterade produktnyheter som:

Där funktionerna inte är uppenbara, kring t ex ”targeting” handlar Open Texts nya motor om ”en egen motor för segmentering och targeting regelsättning som ska hjälpa marknadsförare att kombinera innehåll från sociala media för en anpassad målgruppsanpassning”.

Open Text WEM är liksom de flesta amerikanska produkt-bundles en knepig historia att lista ut hur de förhåller sig till varandra och vad som går att köpa loss fritt, men Open Text klassiska CMS Open Text WSM 11.1 (Web Site Management) baserad främst på RedDot CMS går fortfarande att köpa och är troligtvis en stor del för att få till WEM.

Leave a Comment