Ny innovation från banken när Swedbank går live på Adobe Experience Manager

In Adobe AEM, Analys / Statistik, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu har en ny, större svensk Adobe AEM referens sett dagens ljus. Nya Swedbank.se har gått live på sin uppdaterade plattform. Inhouse-teamet bakom berättar att under övergångsperioden från den tidigare Oracle UCM (Stellent), Oracle WebCenter Content CMS/Autonomy(Webtrends lösningen kan vissa sidor se annorlunda ut. Men i stort är hela Swedbank.se m fl webbplatser omgjorda.

En av de större nyheterna på Swedbank är den smarta kunddialogen direkt från ett sökfält på startsidan. Där kan besökare ställa en fråga i klartext och i en flyttbar lightbox sedan navigera sig vidare bland valmöjligheterna. Swedbank berättade förra året om ambitionen att bygga en “Facebook timeline”-navigation för att lista bankkunders ärenden uppifrån och ned, kronologiskt. Samt mer personaliserat, aktuellt, levande (animeringar), och med vissa “gamification” upplägg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stena Line live i 16 länder, så blev nya Adobe Experience lösningen med AI chat

Det finns även tillhörande påkopplade Adobe Marketing Cloud delar som Adobe Analytics samt SPA-sidstöd på vissa mer kampanjbetonade nya Swedbank-sidor.

Som vi skrivit om tidigare har Swedbank ett tag varit ett större referenscase för Pega automatisering och robotisering efter några framgångsrika installationer tillsammans med Capgemini. De har även rullat ut en ServiceNow miljö 2017/2018. Banken har även ett framgångsrikt IP-soft AI och chattbots-projekt kallat “Nina” i ryggen från 2017/2018. Swedbank vann även priset för två år sedan som bästa MKSE Digital Excellence Awards inom FS (mätningar av Google, Detectify, Pingdom och BW).