Ny innovation från banken när Swedbank går live på Adobe Experience Manager

In Adobe AEM, Analys / Statistik, CXM, Nyheter by Martin Edenström

Nu har en ny, större svensk Adobe AEM referens sett dagens ljus. Nya Swedbank.se har gått live på sin uppdaterade plattform. Inhouse-teamet bakom berättar att under övergångsperioden från den tidigare Oracle UCM (Stellent), Oracle WebCenter Content CMS/Autonomy(Webtrends lösningen kan vissa sidor se annorlunda ut. Men i stort är hela Swedbank.se m fl webbplatser omgjorda.

En av de större nyheterna på Swedbank är den smarta kunddialogen direkt från ett sökfält på startsidan. Där kan besökare ställa en fråga i klartext och i en flyttbar lightbox sedan navigera sig vidare bland valmöjligheterna. Swedbank berättade förra året om ambitionen att bygga en “Facebook timeline”-navigation för att lista bankkunders ärenden uppifrån och ned, kronologiskt. Samt mer personaliserat, aktuellt, levande (animeringar), och med vissa “gamification” upplägg.

Fler artiklar om ämnet:  Svenska företag överger "startup-mentaliteten", flyttar hem innovationslabb

Det finns även tillhörande påkopplade Adobe Marketing Cloud delar som Adobe Analytics samt SPA-sidstöd på vissa mer kampanjbetonade nya Swedbank-sidor.

Som vi skrivit om tidigare har Swedbank ett tag varit ett större referenscase för Pega automatisering och robotisering efter några framgångsrika installationer tillsammans med Capgemini. De har även rullat ut en ServiceNow miljö 2017/2018. Banken har även ett framgångsrikt IP-soft AI och chattbots-projekt kallat “Nina” i ryggen från 2017/2018. Swedbank vann även priset för två år sedan som bästa MKSE Digital Excellence Awards inom FS (mätningar av Google, Detectify, Pingdom och BW).

Fler artiklar om ämnet:  Livsstil och träningshistorik skapar unik e-handelsapp på Salesforce Commerce för Under Armour

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.