Nya mobil.expressen.se utvecklad med CodeIgniter har släppts

In iPad, iPhone, Nyheter, Open source PHP, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Nya mobil.expressen.se, Expressen.se mobilsidor har relanserats av Expressen i samarbete med Anton Lindqvis på Qvister. Ny design samt webb-TV stöd från Expressen TV för mobiltelefon samt iPhone och iPad har implementerats.

Liksom i m.recept.se-projektet, även det beställt av TV4 Expressen Mobilab, har CodeIgniter (PHP) använts samt lösningen driftas i Amazon EC2 (deras ”elastiska moln”). Expressen.se själva ligger på en javabaserad Polopoly.

Mobilsajten har blivit som mycket annan webbdesign idag i stort. Större bilder, luftigare och mindre paginering till förmån för ett längre löp att scrolla igenom. URL:erna är mer friendly. TV-delen har en egen startsidedesign med fyra klipp-puffar i fokus som trängs. Designen är trevlig, dock har inte t ex MGoals externa tjänst för liveresultat designats om efter den nya desingen.

Allt ska kostnadseffektivt byggts på 30 dagar, men helt färdigtestat inför driftsättning var det inte. Under måndagskvällen fungerade sportsidorna inte alls och hela sajten hade en mängd obesvarade requests. De gjorde att mobilsajten faktiskt laddade slöare än den vanliga webben i mobilen.

Teamet var Gunnar R Johansson (Expressen), Josefine Granding (TV4 Expressen Mobilab), Johan Kuno (design) och Anton Lindqvist (kod).

Så här såg det ut innan:

Kommentarer

Leave a Comment