Nya trender inom hur en CXM-redo CMS och e-handel måste säljas in

In Adobe AEM, Content Marketing, Drupal, Nyheter, Optimizely/Episerver, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Det finns flera större nya trender inom hur en CXM-svit eller ett CMS och en e-handelsprodukt behöver säljas in idag.

Trender främst dagens kunder har drivit fram. Prislapparna för både projekt och licens kort tid har mångfaldigats. Priserna ökade som ett brev på posten när upphandlingarna kom att gälla omfattande produktsviter och kostsamma marknadsföringsegenskaper. Beställare visade sig gärna vilja handla upp integrerad Marketing Automation, bättre sökmotor och en del annat för att slippa multipla upphandlingar.

Men i upphandlingarna fick CXM-sviterna nya krav på sig att tydligt kunna visa upp ROI i form av snabba och konkreta besparingar.

Många av de CXM-köpare som slog till redan 2013-2014 ifrågasätts just nu då de ännu inte lyckats lansera något. Samtidigt som licenspengen ska in varje år.

Aktörer som Adobe och Sitecore visar q2 2015 gärna upp de snabba kostnadsbesparingsmöjligheterna produkten kan erbjuda. Som att:

 • Kontrollera och personalisera rabattkoder invididuellt, spara in ”mångmiljonbelopp” på att inte alla nya kunder få ta del av samma rabbattprocent
 • Kontrollera handeln av SEM sökord och personalisera dessa automatiskt via CMS så att inte pengar läggs på ord som inte i sin tur genererar leads/konvertering på sajten

Mycket mer konkret än tidigare ROI modeller som bara pratat om ökad informationsspridning och effektivitet bland medarbetare. Svåra att se reda pengar i.

Dessutom har det blivit mycket vanligare att påvisa hur en organisations växande antal leverantörer och konsulter släpps in. Det är inte ovanligt för en potentiell kund av en CXM-svit att ha både:

 • Analyspartner
 • Optimiseringspartner
 • Content Marketingbyrå
 • SEO/SEM-byrå

Och det utöver de sedvanliga 3-5 byråerna som temporärt ska leverera ett webbprojekt. Många av de många aktörerna riskerar hamna utanför det komplexa, CXM-berikade CMS:et och kanske därav startar upp WordPress-lösningar för delsajter och kampanjer.

Därför är det viktigt att ”öppna upp” för olika typer av byråer och partners. Precis som man öppnade upp för olika avdelningar inom ett företag för 10 år sedan.

0%
mer effektiv rabattkodshantering kan innebära mångmiljonbelopp

Allt fler projekt, speciellt inom e-handel, startar idag med genomgång av färsk, inköpt analytisk data. Detta utgör en kombination av de snabba ROI-kraven samt just det ständiga behovet av data.

Det gör att vissa CXM-sviter börjat erbjuda försäljning av en organisation anynomiserade, införskaffade datamängder från tidigare projekt. I ett första steg köper en aktör data kring hur en viss bransch prospekt rör sig, behöver, agerar etc. Därefter formas egna projektet efter det och ny data börjar samlas in om just denna geografiska plats användare, beteenden etc. Därefter kan nästan automatiserat samma data anonymiseras och säljas vidare till andra köpare världen över. Förslagsvis inom samma CXM-lösning (Adobe har en egen Audience Manager data market-place öppen för köp och försäljning av AEM-insamlad data).

Rätt häftiga trender det bara ett år sedan var svårt att förutse.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hexagon går all in på metaverse, skapar nya affärsområden

Kommentarer

 1. Platser att köpa in anonymiserade användardata och kunduppgifter: Microsoft’s Azure Data Market, Salesforce.com’s data.com, InfoChimps.com och DataMarket.com.

 2. http://www.fullcontact.com/

  http://www.data.com/

  http://www.netprospex.com/

  http://www.insideview.com/

  http://www.zoominfo.com/

  http://www.rapleaf.com/ <==
  great at getting high-level B2C demo information

  http://www.leadlander.com/

  http://salesloft.com/

  http://www.leadsexplorer.com/en/le/home.html

  http://rapportive.com/ ⇐ social info plugin for GMail

  https://www.salesgenie.com/

  http://www.leadspace.com/ ⇐ from multiple sources, including social networks

  http://www.listmunk.com/ ⇐ includes “Technology Install” lists (your competitors)

  http://salesinsideinc.com/install-base-lists/ ⇐ more “technology install” lists

  http://www.idglist.com

Leave a Comment