OKQ8.se live på halvmobil lösning av Ingo och Creuna

In Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Efter mycket om och men har OKQ8 fått upp sin nydesignade webbplats. OKQ8 satsar sedan vintern 2014 på en mer mobil och användarvänlig sajt på Sitecore 7. Den har utvecklats av Creuna och designen handlades upp från byrån Ingo.

Därmed ersätter OKQ8 en nästan tio år gammal tidigare webbnärvaro. MKSE.com har följt uppdateringen som sedan 2009 innefattat lösningar framtagna hos communityaktören Membro, på Cypoints egna CMS Cypoint Cycube från 2008 samt en upphandling där systerbolaget OK med OK.se valde Drupal och allmänt utdragna processer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Contentsquare tar in 6 mdr, presidenten gratulerar

Den eftersatta plattformen har nu ersatts med en lösning som erbjuder ikonifierade feta menyer, sök i topp, login till OKQ8 bank, ingångar med kort, hyra bild och nyhetsbrev samt två nivåer med genvägar och footer-sitemap. Samt en Facebook som röjer att blott 58 personer gillar sidan. Det i dessa sammanhang ofta bortprioriterade valet med en ”Google anpassad sökning” används för internt sök. Den täcker även okq8.se. Sajten ska vara responsiv, men eftertraktade delar som Hyrbilssektionen har ej gjorts mobila.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så blir OKQ8 laddstation och app för elbilar, kopplas upp mot användarens hem

Inget revolutionerande med tanke på utvecklingstiden.

Creuna jobbade för några år sedan istället med Preem (fortfarande på EPiServer). Då var målet att de två aktörerna tillsammans bli ”bäst i drivmedelsbranschen på digital kommunikation”.

Kommentarer

  1. Den er bygd av @kraftvaerk inte @creuna

Leave a Comment