Så använder EPiServer det senaste förvärvet

In Escenic, Nyheter, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

EPiServer hinner inte införliva nya förvärvet Truffler sök i EPiServer 7. Trots att den omdesignade versionen mer än någonsin valt att använda sig av sök. Bland annat genom ett ständigt tillgängligt sökfält som stödjer det infällbara trädnavigationen i vänsterkant.

Den bygger vidare på samma Lucene open source-lösning som använts tidigare.

http://joelabrahamsson.com/truffler.png

Truffler uppköpet kommer istället bli en betalplugin vid namn EPiFind, som släpps senare i år. Prislappen är ännu inte satt.

Ansvarige huvudutvecklaren av Truffler tar inte heller anställning vid EPiServer, han bränner av ett antal överenskomna timmar och går sedan vidare.

Underhåll kommer till en början skötas av de Itera-konsulter som varit med och tagit fram Truffler.

Kommentarer

  1. Varför ens köpa Truffler när det bara är vanlig ElasticSearch utan modifikation, eller har jag fel?

  2. För att epi är Joel fanatiker som inte ser bortom EMVP glammet.

  3. Truffler/Find bygger i allra högsta grad på elasticsearch. Vi valde att inte återuppfinna hjulet utan bygga på den, i min mening, bästa söklösningen på marknaden. Find bygger vidare på denna och gör genom koncept (mappningar, config, plugins osv) samt ett .NET API med en jäkla massa rader kod att det är lätt att använda utan att vara expert på sök. Detta gör det även kostnadseffektivt för slutkunden, och förhoppningsvis, kul för utvecklaren.

    Utöver detta finns även en sökstatistikfunktion som är i allra högsta grad custom.
    Därmed inte sagt att man inte kan använda ES utan modifikation om man vill. Det är en grym produkt. Men, som sagt, det kräver en hel del kunskaper och jag hade exempelvis inte kunnat bygga ett flertal funktioner i .NET-API:et utan Henrik och Marcus expertkunskaper.

Leave a Comment