Så använder EPiServer det senaste förvärvet

In Escenic, Nyheter, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

EPiServer hinner inte införliva nya förvärvet Truffler sök i EPiServer 7. Trots att den omdesignade versionen mer än någonsin valt att använda sig av sök. Bland annat genom ett ständigt tillgängligt sökfält som stödjer det infällbara trädnavigationen i vänsterkant. Den bygger vidare på samma Lucene open source-lösning som använts tidigare. Truffler uppköpet kommer istället bli en betalplugin vid namn EPiFind, som släpps senare i år. Prislappen är ännu inte satt.... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Varför ens köpa Truffler när det bara är vanlig ElasticSearch utan modifikation, eller har jag fel?

  2. För att epi är Joel fanatiker som inte ser bortom EMVP glammet.

  3. Truffler/Find bygger i allra högsta grad på elasticsearch. Vi valde att inte återuppfinna hjulet utan bygga på den, i min mening, bästa söklösningen på marknaden. Find bygger vidare på denna och gör genom koncept (mappningar, config, plugins osv) samt ett .NET API med en jäkla massa rader kod att det är lätt att använda utan att vara expert på sök. Detta gör det även kostnadseffektivt för slutkunden, och förhoppningsvis, kul för utvecklaren.

    Utöver detta finns även en sökstatistikfunktion som är i allra högsta grad custom.
    Därmed inte sagt att man inte kan använda ES utan modifikation om man vill. Det är en grym produkt. Men, som sagt, det kräver en hel del kunskaper och jag hade exempelvis inte kunnat bygga ett flertal funktioner i .NET-API:et utan Henrik och Marcus expertkunskaper.

Leave a Comment