Så e-handelsanpassade och digitaliserade Espresso House sitt lojalitetsprogram med Ateles och Pimcore

In Android, CRM Customer Relationship Management, E-handel, iPhone, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing, PIM, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Gällande det digitala så var det ett tag sedan vi hörde från svenska storkedjan Espresso House. Det kom en ny webb för nio år sedan och några år senare släpptes appen med lojalitetsprogrammet. Som var stilbildande på sin tid, men därefter blev om sprungen av en del kafékonkurrenter. I Sveige har vi på senare tid även fått Starbucks och en massa alternativa, hypade kafékedjor. Men nu har Espresso House med chefen John Nylén satsat en del digitalt igen under pandemin.

Vi har mer på samma ämne:  Orange Business Services ersätter Basefarm, ny plattform

Fokuset är att bli mer digitala, med ännu fler val inom förbeställning och hemleverans. Espresso House har även startat en ny prenumerationstjänst på kaffe för 149:- i månaden. Grunden fanns redan, Espresso House tog för ett tag sedan fram en förbeställningsfunktion baserad på Pimcore och framtagen tillsammans med partnern C.A.G Ateles. Ateles Lars-Johan Strand berättar i ett uttalande nu i juni att de såg till att Espresso House:

”Valde bort standardiserade plattformar och lösningar.”

Det ska varit ett måste för kundupplevelsen menar Ateles för annars blir det med avkall på kundens upplevelse och efter en plattforms quick-fix och standarduppsättning. Snarare än hur Espresso House kunden vill agera. Syftet [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]redan innan pandemin var att slippa stå i kö, skapa sina favoriter, betala med föredragen betalmetod och annat man kunnat gissa sig till. Idag går det även att förinbetala via Swish.

Vi har mer på samma ämne:  Nu har Karlstads kommun prövat på alla plattformar, väljer Sitevision för 15 Mkr

CMS för https://espressohouse.com är numera WordPress CMS med en MailChimp marketing automation och en mängd standardplugins. Därmed har man lämnat en tidigare Umbraco.[/ppp_patron_only]