Shopify lägger in en miljard i framgångsrikt 3:e partsplugin

In CXM, E-handel, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Shopify, Webflow by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tredjepartsaktörerna i Shopifys biosfär går just nu bättre än moderbolaget, det noterar SaaS e-handelsaktören med en omfattande investering i framgångsrika Klaviyo Marketing automation. Omkring en miljard SEK går Shopify in med. 2021 värderades Andrew Bialeckis Klaviyo till nära 100 mdr SEK. Det är inte omöjligt att den värderingen ligger kvar, med tanke på börsläget med motvikt att förhandlingarna troligtvis pågått ett eller två kvartal.

Det som intresserar Shopify är troligtvis Klaviyos omfattande kundlista över betalande SaaS kunder, hela 100 000 ska accepterat en månatlig räkning. Kundlistan innehåller Unilever, Dermalogica, Solo Stove och Citizen Watches. Samt i Sverige Padelbollar, Stronger, Xlash, Paradiset.com och Tanrevel.

Licensmodellen är snarlik Mailchimps, med snabbt eskalerande prislista per prenumerant. En grupp som brukar växa snabbt och dessutom är ”sticky”, historiskt svår att migrera/överge som avsändare. Det gav Mailchimp ett värde om hela 103,3 mdr SEK förra hösten när Intuit klev in. Nu gäller det bara att den gruppen inte avslutar sina månatliga abonnemang och räkningar lika fort som inom streamingbranschen eller som BNPL aktörerna fått uppleva.

Alla svenska kunder som valt att gå MACH, headless och decoupled på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade headlessektion. Läs allt här.

” – Vi har arbetat nära Shopify i flera år och det här är ett bra nästa steg. Jag har pratat med deras produktteam och VD många gånger – de tror mycket på vårt uppdrag att stärka kreatörer och de har stor respekt för de produkter vi har byggt och vår produktledda kultur som är kundförst. Shopify har varit nyckeln till vår tillväxt och ett fantastiskt team att arbeta med och vi är glada över att detta kommer att hjälpa oss att gå snabbare för att hjälpa fler av deras kunder.”

Säger Klaviyos vd Andrew Bialecki till Techcrunch. Shopify har även ett partnerskap med direkta konkurrenten Yotpo, som förra året värderades till 12 mdr SEK.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Omniarchs topplista gällande svenska e-handelsplattformar