Tredjepartsleverantör inom e-handel värderas till 12 mdr, svit ska hindra ”drunkningsdöden” inom Martech

In Adobe Commerce / Magento, CXM, E-handel, Martech, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tomer Tagrin och Co. på Magento- och Shopify-favoriten Yotpo fortsätter kräma ut pengar ur sina många riskkapitalistägare. Pengar finns det gott om på marknaden nu, så timingen var bra för ledarskapsteamet att visa upp Scott Brinkers hysteriska karta över rådande djungeln med fler än 8 000+ skiljda martech-stöd. Och därefter sonika påpeka att ”det här är inte bra. Det kan vårt företag göra bättre som en svit. Vilket vi borde kunna ta lika mycket per ytterligare såld licens för”.

Kunder som använde 2+ Yotpo-stöd istället för ett ska växt med 54% mer än de som bara hade ett, enligt företagets egna siffror. Vidare säger man sig med emfas vilja bygga:

”En svit för en post-pandemi ’e-commerce first world'”

Vilket är två slagkraftiga, men kontroversiella uttalanden att göra. Detta då hela Yotpos tidigare framgång kommer från att de är just ett tredjepartstillägg (om än ett ”preferred bundled”)  till de nyss nämnda, stora e-amerikanska och kanadensiska e-handelsplattformarna (samt BigCommerce och Salesforce Commerce).

Vi har mer på samma ämne:  Björn Borg kastar ut tidigare e-handel, satsar på headless och Gatsby av ny partner

Med nya 2 miljarder SEK jämt in ska Yotpo (nu värderade som bolag till hela 12 miljarder SEK) se till att deras kunders e-handel förses med ytterligare kundmappande över sociala nätverk, lojalitetsaktiveringskampanjer via SMS, [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]analys, kunddata och uppföljande Marketing Automation som övergivna varukorgar-varningar. Det är just denna mer, isolerade och omfattande e-handelsaktiveringsplattform som nu ska utvecklas med det tillkommande finansiella stödet. Samt fler integrationer med 3:e part (de nämner det igen! trots det är emot det), mer data, snabbare installationer av SaaS-mjukvaran och ett eget CPD-upplägg.

Vi har mer på samma ämne:  Världens ledande e-handelsplattform har 29 procent av marknaden, Sverige passerar 91 miljarder

Idag har Yotpo SMS Marketing, Loyalty & Referrals, Yotpo Reviews och Yotpo Visual UGC. Yotpo-användare i Sverige vi noterat är inte jättemånga. Det handlar om Björn Borg år 2019, Champion, ACO, Patagonia, Helly Hansen samt några till.[/ppp_patron_only]