Tredjepartsleverantör inom e-handel värderas till 12 mdr, svit ska hindra “drunkningsdöden” inom Martech

In Adobe Magento 2, CXM, E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tomer Tagrin och Co. på Magento- och Shopify-favoriten Yotpo fortsätter kräma ut pengar ur sina många riskkapitalistägare. Pengar finns det gott om på marknaden nu, så timingen var bra för ledarskapsteamet att visa upp Scott Brinkers hysteriska karta över rådande djungeln med fler än 8 000+ skiljda martech-stöd. Och därefter sonika påpeka att “det här är inte bra. Det kan vårt företag göra bättre som en svit. Vilket vi borde kunna ta lika mycket per ytterligare såld licens för”.

Kunder som använde 2+ Yotpo-stöd istället för ett ska växt med 54% mer än de som bara hade ett, enligt företagets egna siffror. Vidare säger man sig med emfas vilja bygga:

“En svit för en post-pandemi ‘e-commerce first world'”

Vilket är två slagkraftiga, men kontroversiella uttalanden att göra. Detta då hela Yotpos tidigare framgång kommer från att de är just ett tredjepartstillägg (om än ett “preferred bundled”)  till de nyss nämnda, stora e-amerikanska och kanadensiska e-handelsplattformarna (samt BigCommerce och Salesforce Commerce).

Med nya 2 miljarder SEK jämt in ska Yotpo (nu värderade som bolag till hela 12 miljarder SEK) se till att deras kunders e-handel förses med ytterligare kundmappande över sociala nätverk, lojalitetsaktiveringskampanjer via SMS,

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.