Sitecore får nya ägare

In Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

EPiServer ska få hårdare konkurrens av Sitecore. Lokala Rapidus meddelar att ett av världens största riskkapitalbolag, Technology Crossover Ventures (som är delägare till Groupon, Facebook och RealNetwork) från San Francisco, har investerat i danska Sitecore.

Investeringen ska ge bolaget finansiella muskler i kampen med andra CMS.

Tidigare ägdes bolaget av grundarna tillsammans med ängelinvesteraren Stig Hølledig. Sitecores omsättning för brutna räkenskapsåret 2011 landade på omkring 381 Mkr. Vinsten före skatt var 62 Mkr.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact Commerce vinner BoConcept kontot

Kommentarer

  1. @870a30b57b06b234c30ecb09e9d006b8:disqus  Det beror lite på vilken typ av DAM man är ute efter. Sitecore har ett väl utvecklat mediabibliotek som lagrar bilder högupplöst och som kan skala dem efter behov. All media kan versionshanteras. hanteras med arbetsflöden samt språkversioneras. Allt media är åtkomligt via Sitecores API. Är man ute efter ett mer raffinerat DAM-system så har vi en integration mot bland annat DigiEyeZ. Eftersom Sitecore i grunden är byggd som en integrationsplattform så är det möjligt att bygga kopplingar mot de flesta system på marknaden.
    /Larre – Solution Architect, Sitecore Sverige

Leave a Comment