Utvecklarna bakom Doktor24 tar fram Mongoliets nya e-hälsoplattform

In Android, iPhone, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska IT-företaget Chorus, som bland annat tagit fram plattformarna Doktor24 och FRISQ Care, vann uppdraget att ta fram en informationsutbytestjänst för e-hälsa i Mongoliet. Uppdraget kommer från det mongoliska hälsoministeriet och blir möjligt efter att Mongoliet har beviljats ett lån på totalt 17 miljoner dollar av Världsbanken för att utveckla hälsovården i landet. Mongoliet med 3 miljoner innevånare på en yta av 1,5 miljoner kvadratkilometer är ett av världens mer glesbefolkade länder. En tredjedel av befolkningen...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon