Vaimo stolta över nya Elon på Adobe Commerce och Black Friday siffror, köper printannonser

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, nopCommerce, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vaimo har jobbat hårt under året med nya kunden Elon. Så pass hårt att man inför Black Friday gick ut med en kampanj i dagspressen (Svenska Dagbladet). Där uppmärksammades det att under årets readagar skulle personalen inte behöver ligga på supporten eller jobba med felsidor och prestanda/belastningsproblematik. Men snarare kunna fokusera på att planera egna Elon julfesten.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Vaimos setup med Elon från de senaste åren inkluderar en Adobe Commerce (Magento) setup med fokus på en enad omnikanal användarupplevelse med tanke på både digitalt och butiksbesök. Den uppdaterade e-handeln ska ha åtnjutit en hela 50 procent ökad försäljning för e-handeln (jämfört med tidigare mättal) och en 100 procent försäljningsökning för e-handeln inklusive med reservationer gjorda online. Elon installerade även nyligen Voyado lojalitetsprogram och CRM

“ – Vi valde Vaimo för deras långa erfarenhet av e-handelslösningar och Magento, och vi har sedan start haft ett fantastisk samarbete med teamet. Det vi har åstadkommit tillsammans och resultatet efter lanseringen är något vi är extremt stolta över.”

Säger Jakob Dahlner, e-handelschef Elon.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Äleven köper ytterligare två byråer inriktade på e-handel och digital marknadsföring

Elon.se var innan det nya samarbetet inleddes 2020 länge en kund till CombinedX Ninetech inom webb, en beställningsformulärsbeprydd ”e-handel” samt affärssystemet Jeeves. En .NET-baserad e-handelsplattform, med utvalda komponenter från nopCommerce fanns som bas för formulären då. Så då ingen e-handel direkt ersattes är det ganska enkla siffror att nå positiva resultat vid jämförelse Vaimo valt använda sig av i pressen.

Elon hade vissa fingrar inne i Magento redan 2015 via några butiker. Då tillsammans med Nordic Web Team.

Elon kallar sig en Sverige och Nordens största butikskedjor för hemelektronik och vitvaror och har över 400 butiker bara i Sverige.