Elon samlar varumärken och skaffar riktig e-handel, gammal lösning ut Adobe Magento in

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Lojalitetsprogram, nopCommerce, Norce / Jetshop / Storm Commerce, Nyheter, Omnikanal, Open source PHP, PWA, Salesforce Commerce Cloud, Star Republic by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter att runt 100 Audio video-butiker bytt namn till Elon Ljud & Bild i april 2019 har även ett större omtag på e-handel och allt tillhörande digitalstöd gjorts inom Elon idag. Elon och Elon.se har länge varit en större kund till Ninetech inom både webb, en beställningsformulärsbeprydd ”e-handel” samt affärssystemet Jeeves. Det på en tidigare skräddarsydd .NET-baserad e-handelsplattform, men med utvalda komponenter från nopCommerce av Ninetech. Med de säkerhetsproblem open source plattformar som nopCommerce dragits med över åren var det mest en tidsfråga innan något annat skulle komma att efterfrågas.

Audio Video i sin tur var innan övertagandet användare av en Jetshop Elastic Commerce. Men den plattformen gick inte vinnande ur denna konsolideringsstrid. I nya elon.se är det en open source Magento 2 som används för riktigt e-handelsstöd med utcheckning och kassa. Elon hade vissa fingrar inne i Magento redan 2015 via några butiker. Då tillsammans med Nordic Web Team.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Textilhuset uppdaterar nopCommerce e-handeln tillsammans med 3Bits

Men Magento 2 partner är numera Vaimo. Till och med Magento temat heter faktiskt Vaimo, så det inte ska förekomma några tvivel. Även om referensen inte är publicerad ännu på Vaimo.com.

”- Lanseringen av vår gemensamma e-handel är ett resultat av en imponerande samordning av respektive organisations resurser och processer och vi ser fram emot en sajt som skapar stora fördelar för kunder runt om i landet.”

Säger Stefan Lebrot, vd och koncernchef på Elon. Limetta har även tidigare tagit fram ett skräddarsytt PIM-system för Elon. För två år sedan köpte Elon in Voyado lojalitetsprogram och CRM för alla sina butiker. Den gemensamma e-handeln för Elon och Elon Ljud & Bild, Electra har även fått ett samordnat lagersystem, nytt gemensamt butiksdatasystem och flera andra ihopkopplade processer. Allt under gemensamma domänen elon.se. Hotjar, Klevu search, Cloudlfare CDN, Klarna och Paypal checkout och New Relic används också. Som är brukligt då det gäller Adobe Magento projekt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska kunder visar upp sig på första Contentsquare Summit

Telebolag som Tele2 har nyligen gjort liknande konsolideringar av multipla e-handels ”legacy” då olika, ofta mindre e-handelssatsningar ska konsolideras och en framtida, gemensam ”vinnare” utses. I det fallet gällde det förvärven TDC, Comhem och Tele2s e-handlar där det inte var aktuellt att betala för alla licenser. Produktägarna och de plötsligt 200% för många lösningarna Star Republic Star Commerce, Magento 1 och Salesforce Commerce var tvugna att enas. I Tele2s framtidsambitioner skulle allt styras bättre med ett gemensamt team.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss