Sent omsider tror SiteVision på molnet, släpper SiteVision Cloud

In Cloud / Förvaltning, Episerver, SiteVision by Martin Edenström4 Comments

SiteVision har lanserat SiteVision Cloud, en ny tjänst för att hantera sitt CMS som en molntjänst.

SiteVision Cloud ska vara en satsning för att främst bespara kunderna från ett teknikberoende.

Det krävs inte längre krävs implementerings-, drifts- eller förvaltningskompetens in-house bland SiteVisions java-kunder. För kunder innebär tjänsten bland annat att de undviker de krav på teknisk specialkompetens och kapitalinvesteringar som krävs för effektiv drift och förvaltning av sina webbpubliceringssystem.

SiteVision Cloud innehåller även lastbalansering och säkerhetslösningar. Kunderna betalar endast för de tjänster som användes, oavsett trafikmängd.

SiteVision driftar inte molntjänsten i ett större, världstäckande moln som Amazon, Rackspace Cloud Servers eller Jelastic. De kör från hyrda datacenter i bergrum på två ställen i Sverige.

Örebroföretaget hoppas det minskade teknikberoendet ska vara en anledning att stanna kvar på CMS:et för dagens kundskara. Kanske inom offentlig sektor där t ex 40 procent av Sveriges kommuner är SiteVision användare. Beställare som kan tänkas vilka slippa debattera java SOE krav och licensavgifter med egna IT-enheten.

EPiServer gjorde samma resa med egna EPiServer Cloud, “EPiServer på kran” från i april 2011. Även det en egen-driftad (ej elastisk på Azure, AWS/EC2 eller motsvarande) resa det idag inte talas alltför högt om. Även om produkten som snabbast nämndes vid årets partnerdagar som “något som rullar på”.

Allt nytt om molnsatsningar för CMS/webb hittar ni här hos MKSE.

Sent omsider tror SiteVision på molnet, släpper SiteVision Cloud redigerades 13:15, november 28 2012 av Martin Edenström
 • “Nya IaaS tjänsten, EPiServer – testCloud, gör det möjligt för dig som partner att själv sätta upp
  testmiljöer i molnet och endast betala för vad du använder. Den webbaserade
  portalen gör att du enkelt kan administrera din miljö. http://episerver.com/sv/Hosting/EPiServer-TestCloud/

 • Ove Lundkvist

  Sitevision har funnits tillgänglig som molntjänst hos hostingleverantören Internetborder i över 10 år, har ni missat det?!?

 • Ja, det var en miss.

 • Björn

  Vad är definitionen på en molntjänst undrar jag. Är det att man kan betala en månadskostnad för något istället för att köpa det? Är alla webbhotell molntjänster? Har det inget med tekniken att göra?. Det är mina i-landsfunderingar :)