42 procent av alla svenska webbplatsägare bygger responsivt

In Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb, Sitevision, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Årets WSA trendrapport har släppts. Den bjöd inte på några skrällar, men bekräftar mycket av det vi skrivit om på MKSE senaste året samt de samtal som mötesrummen fyllts av på sistone.

2013 tycker fler beställare att de har bättre ekonomiska och personella resurser för webbplatsen. Investeringarna i webbplatserna ökar under 2013, 32 procent får ökade resurser och bara 9 procent får minskade.

WSA kallar responsiv design för årets viktigaste webbtrend. Detta då appar är på klart nedåtgående. I 2012 års trendundersökning uppgav 21 procent av respondenterna att de tänkte utveckla appar. I år är den siffran nere i 8 procent.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Epiroc, Billerud, Kriminalvården och Svensk fastighetsförmedling m fl tävlar om bästa webb

Då mobila plattformar tar över har responsiv design blivit ett kostnadseffektivt svar på att se bra ut i flera enheter. 42 procent att de tänker utveckla responsiv design, 14 procent att de tänker göra en mobilsajt och 8 procent att de tänker ta fram en app. Hela 52 procent av de WSA svarande saknar idag en mobil lösning.

De två mest populära CMS:erna är EPiServer och SiteVision. Precis som alla tidigare år. De minst populära är de egentillverkade. Mer:

  • Det finns ett stort missnöje med dagens sökfunktionalitet resultaten från sökfunktionen analyseras sällan.
  • Ingen tid finns för tid att t ex kvalitetssäkra copy. Det saknas ofta rutiner för kvalitetssäkring.
  • Tillgänglighetsanpassningar står still och blir inte bättre.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..

Leave a Comment