Birka Gotland skapar ny varumärkesplattform tillsammans med Singular Studios

In CXM, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Kryssningsbolaget Birka Gotland ska återuppstå med nytt varumärke och identitet. Varumärkesbyrån Singular Studios är ansvariga för att skapa detta. I arbetet ingår att utveckla en ny position, ny varumärkesplattform, ny visuell identitet och en ny logotyp. Singular Studios ska vunnit uppdraget för Birka Gotland efter en pitch med två andra varumärkesbyråer. Premiärkryssningen äger rum strax före påsk.

0 st
anställda finns inom Nova
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Birka Gotland drivs och ägs till lika delar av Gotlandsbolaget och Viking Line. Singular Studios ingår i byrågruppen Nova, som är en av Nordens ledande digitala byrågrupper med 600 anställda på 14 byråer i Sverige och Norge.

” – Tillsammans med Singular Studios har vi arbetat fram en ny position och en ny vision för Birka Gotland som är grunden för vårt nya formspråk och som ska ge en härlig känsla av att befinna sig till havs och i skärgården bland öar och skär. Valet av varumärkesbyrå föll på Singular Studios eftersom de har en god förståelse för alla de utmaningar som vi står inför och av komplexiteten i uppdraget. Dessutom har de en tydlig process och rak approach kring arbetet med vår varumärkesutveckling.”

Säger Susanne Kaarnimo-Knight, vd för Gotland Alandia Cruises, som är Viking Lines och Gotlandsbolagets samägda bolag som driver kryssningsfartyget Birka Gotland.

Arbetsgruppen på Singular Studios består av Asmira Mahalbasic, kundansvarig, Tobias Brandt, strategichef, Charlie Selin, strategiansvarig, Josefine Ansved Martinson, strateg, Herman Kipowski, designchef och Axel Livijn Carlman, varumärkesdesigner. Arbetsgruppen för Birka Stockholm består av Susanne Kaarnimo Knight, vd Gotland Alandia Cruises AB som driver Birka Gotland, Åsa Elmcrona, chef för marknad och onlineförsäljning på Gotland Alandia Cruises AB, Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef på Destination Gotland och Niklas Zhovnartsuk, chef för marknad och onlineförsäljning på Viking Line.

Birka Gotland är en Optimizely CMS användare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nova köper två nya byråer, nu över 600 anställda och 800 Mkr omsättning