Drupal, WordPress och Joomla! i tävling mot varandra

In Drupal, Gratis, Joomla, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Varför ska det vara så svårt att utse ett open source CMS bättre än de andra? SxSW i gjorde ett försök med ”The Ultimate Showdown of Content Management System Destiny”.
drupal wordpress joomla

Drupal, WordPress och Joomla! ställdes mot varandra. CMS:en representerades av Matt Mullenweg,

Legen representerades av Steve Fisher (Joomla!), Colleen Carroll (Drupal), och WordPressgrundaren Matt Mullenweg (WordPress). De fick tävlingsinstruktioner av George DeMet från Palantir.net.

Utmaningen var att bygga en ledarskapssajt, instruktionerna (välskrivna) fick de 100 timmar innan deadline för extern lansering i egenupprättade LAMP miljön. Här är resultaten:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid tar över digitala kanaler och Sitevision hos fackförbundet

Juryn var en potentiell mottagare av ledarskapssajten, CMS-ovane Marybeth Schroeder. Hon rankade 1. Drupal 2. Joomla! 3. WordPress för användbarhet. Och  1. WordPress 2. Drupal 3.  Joomla! gällande design. Den slutgiltiga vinnaren ville hon låta publiken avgöra.

Resultatet? ”Alla vann”. Gud, är det knattefotboll eller? Jag vet inte vad ni tycker, men jag måste säga att det geografiskt utspridda och skype-synkade Joomla! teamet verkar klarat sig bäst sett till statistiken på pappret:

DrupalJoomla!WordPress
Total Hours79.2557.2590.5
Hours spent on front end21.751536.5
HTML ValidationNo (8 errors)YesNo (8 errors)
CSS ValidationNo (7 errors)No (1 error)No (21 errors)
Page weight180K140K154K
Lines of custom PHP/JS code220301,808
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Framtiden är helt digital för Noma på Shopify, Squarespace och WordPress

Ska MKSE sammanfatta frågan och ge ett svar så titta på trenderna sommaren 2009. Ett av systemen väljs för CMS, integration och används för att ersätta större koncerners hela webbsäfrer och alla sajter. Ett system, prisat för sin användbarhet, är ett oerhört starkt bloggalternativ för både privata initiativ samt kommersiella CMS-satsningar. Och ett är på defintiv utgång.

Kommentarer

  1. Jag förstår inte varför det envisas att med tre helt hopplöst inkompetenta CMS ska hamna i rampljuset om och om igen. Varför tas inte ett mer kapabelt system som exempelvis Silverstripe eller MODx upp?

  2. Jag förstår inte varför det envisas att med tre helt hopplöst inkompetenta CMS ska hamna i rampljuset om och om igen. Varför tas inte ett mer kapabelt system som exempelvis Silverstripe eller MODx upp?

Leave a Comment