Episerver köper upp A/B-testföretaget Optimizely med 340 anställda för 5,1 mdr

In Nyheter, CXM, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Episerver gör ett anmärkningsvärt förvärv under torsdagsmorgonen, Alex Atzberger "NYC-tid". CMS och Commerce-aktören köper upp hela Optimizely, en mångårig favorit för CRO-folket och analytikerna som vill bredda sig från Google Analytics. Prislappen ska ha landat på omkring 5,1 miljarder SEK, enligt uppgift. Förvärvet måste ändå räknas till de mer otippade, tillsammans med Adobes kulturkrock in i Open Source och Magento, köpet av Livefyre samt kanske SAPs debacle med att förvalta framgångssagan Hybris. Det är ingen .NET...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon