Folksam väljer SDL Customer Experience före Adobe, Sitecore och EPiServer

In CXM, Nyheter, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Pia Pettersson berättar att SDL Tridions team i Norden just skrivit på ett avtal med Folksam. SDLs omfattande Customer Experience Cloud Management .NET lösning ska fallit försäkringsjätten i smaken. SDL vann efter en utdragen upphandling över konkurrenter som Adobe, EPiServer och Sitecore, enligt det vinnande företaget själva.

0mdr
SEK i förvaltat kapital fanns hos Folksam förra året

Folksam valde i mars 2014 även att starta ett nytt intranätprojekt, där tre tidigare nät slås samman. Där låg EPiServer bra till på grund av att dotterbolagen körde EPiServer. Försäkringsjätten har under 00-talet varit en av de äldre Polopoly CMS java-installationerna. Ett system som fortfarande används för Folksam.se.

Vi har mer på samma ämne:  RWS putsar bort CMS-förvärvet SDL Tridion, det händer med svenska storkunderna

Folksam vill, enligt SDL:

”Skapa nästa generations finansiella CXM lösning som ger dem möjlighet att interagera med och engagera sina kunder via deras online kanaler. Med det nya digitala affärsinitiativet tar Folksam ett strategiskt kliv för att få en mer kundvänlig och effektiv digital närvaro.”

Avsikten är att öka möjligheten för kunderna att se över sina försäkringsbehov, köpa och hantera försäkringar och på ett enkelt sätt komma i kontakt med Folksam via webben. Det kallas ett långsiktigt initiativ som syftar till att möta kundernas förväntningar på relevanta och effektiva digitala möten. Folksam ska se till att de digitala kanalerna blir en lika viktig del av kundinteraktion som traditionella kanaler och övergången mellan kanalerna måste vara smidigt.

Kommentarer

  1. En förtydligan: SDL’s CXM portfölj stödjer både .NET and Java baserade webbarkitekturer. Detta baserat på SDL’s frikopplade arkitektur vilket inte begränsar val av plattform.

  2. Nja, man kör inte själva SDL Tridion CMS på Java. Den kör alltid på .NET. Det är själva sajten som sådan som kan köras på valfri teknologi, som Java & .NET. Det som skiljer SDL Tridion ifrån många andra CMS är att arkitekturen är det är en tydlig uppdelning mellan själva CMS systemet och sajterna som den hanterar. Martin Fowler kallar detta ’Two-Stack CMS’: http://martinfowler.com/articles/two-stack-cms/

Leave a Comment