Greta Thunberg skaffar ny app av PwC Experience Consulting

In Nyheter, Android, iPhone by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

UpdatePwC berättar idag de inom egna service-design och UX-affärsområdet Experience Consulting har utvecklat en ny app för digital klimatstrejk till Fridays For Future, rörelsen som startades av Greta Thunberg. Detta mitt i ”naturens återhämtning”. Men projektet ska även stödja så att arbetet kan fortsätta under Covid-19. Tack vare appen kan de som vill strejka nu både gå i skolan som vanligt och samtidigt utöva sina demokratiska rättigheter genom att strejka digitalt.

” – Nu när folk inte kan samlas fysiskt är digitala lösningar en viktig möjliggörare för att både gå i skolan och samtidigt utöva sina demokratiska rättigheter genom att strejka digitalt.”

Säger Fredrik Lundgren, Executive Creative Director på PwC. Via strejkappen Go Climate Striking kan användarna skicka en påminnelse om hur viktig klimatfrågan är till makthavarna för världens 20 största ekonomier samt till FN. Påminnelsen skickas i form av twittermeddelanden från användarnas egna twitterkonton.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sex år senare integreras Acne fullt in i "New Deloitte Digital"

Fredrik Lundgren hör av sig till MKSE.com och förtydligar att Greta har startat rörelsen, men ej var explicit uppdragsgivare just här samt att det var ett probono uppdrag.