WebOps ska vara plattformen för kunder med DevOps och DigitalOps enheter

In Content Marketing, Contentful, CXM, Drupal, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vi har ett nytt CX, E-handels och CMS hype chart begrepp att addera till 2020 ordlistan. Det är ”WebOps Platforms” som börjat dyka upp för att assistera de kunder och IT-avdelningar som fokuserat på DevOps de senaste åren och kanske även börjat anpassa egna organisationens IT- och marknadsavdelningar efter DigitalOps sedan i vintras.

WebOps Platforms ska enligt analytikerna på Report Consultant vara plattformar och sviter designade för att erbjuda DevOps capabilities för webbutveckling och hantering. Till skillnad från bredare lösningar, som alla de som senaste tiden döpts om till digital expertise platforms (DXP), ska WebOps Platforms erbjuda förbättrade egenskaper och funktionalitet för att bygga webb, hantera och publicera innehåll samt ha ett starkare fokus och mål på rena webbrelaterade uppgifter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Contentstack headless tar in ytterligare 475 Mkr, samma miljardvärdering som Contentful?

WebOps Platforms ska enligt Report Consultant främst framöver komma att användas av olika interna och externa agila webbutvecklings team men de kan även komma att uppskattas av marknadsförare framöver som behöver funktionaliteten för att styra eller uppdatera marknadsmaterial via denna typ av plattform. Analytikerna tror att intresset kommer öka för denna typ av plattformar de kommande åren.

Några exempel på nyckelspelare inom WebOps Platforms 2020 är: