IKEA-tygföretaget Bemz överger offshore, tillbaka till lokal headless e-handelsleverans

In E-handel, Headless / Decoupled CMS, litium, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter 18 månaders försök med offshore-utveckling på Episerver DXC och Episerver Commerce är IKEA-partnern Bemz tillbaka på en helt lokal utvecklings- och UX-leverans. Det berättar Cloud Nine under tisdagen, som nyligen vann kontot och uppdraget att ta fram omskrivna bemz.com. Dessutom sker flera andra teknikskiften inom Bemz. De överger Episerver och Episerver Commerce för en Litium e-handelsplattform och väljer samtidigt en ny headless arkitektur.

” – Vi har genomfört en lyckad och efterlängtad nylansering av Bemz.com, där kundupplevelsen förbättrats rejält. Vi ser redan att besökarna hittar lättare och snabbare i vårt sortiment. För att möta den stora ökningen av mobiltrafik, erbjuder vi nu en effektiv och snabb mobilupplevelse där det är enkelt att såväl hitta som att slutföra köpet.”

Säger Anneli Kansbod, VD på Bemz.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AKQA toppar som mest lönsam svensk digitalbyrå

Cloud Nine har även utvecklat ett API som tillhandahåller data till en frontend-lösning byggd på React med Redux. Lösningen ska även ”perf” anspassat med ett gränssnitt server side-renderat med hjälp av Next.js. Sajten ska vara helt byggd som en headless CMS-lösning från grunden. Den nya sajten ska även fått ett mer enkelt och tydligt formspråk där stor vikt har lagts på allt ifrån köpflödet till egendesignade ikoner. Mycket arbete ska ha lagts på att skapa inspirerande produktsidor och få till ett mer avskalat formspråk.

Niteco berättade våren 2018 att de tog över Bemz kontot efter kunnat erbjuda IKEA-tygföretaget ett team från Niteco för samma slant som en enstaka svensk utvecklare. Att de dessutom flög in resurser från Vietnam ska hjälpt till att fatta beslut om att utveckla offshore.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Manyone köper upp ett fjärde bolag, hybrid martech-aktör. Får Ikea och Volvo Trucks på kundlistan

Dessförinnan kom Bemz från en leverans med tidigare egna utvecklare på plats inhouse (de jobbade bl a med Making Waves).

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss