Kartan över svenska EPiServer partners ritas om

In Featured, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström10 Comments

EPiServers nya partner– och prismodell har under slutet av 2012 och början av 2013 lett till några större förändringar bland tidigare ledande svenska implementationspartners. De så kallade ”Premium Partners”.

Bryskt utkastade från finrummet är:

Bland nykomlingarna klarar sig fortfarande:

och kvar som Premium Partner, men under nya namn, är Evry, nearU och CGI.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bäst på AI-tjänsteerbjudande och tjänster 2024, så mäts managementkonsulterna

episerver partner

Andra förändringar: Creuna har rasat med 13 färre ECD (!) på kort tid. Och CGI/Logica har på samma tid tappat hela 12 ECD. KnowIT är 8 färre ECD. Även Mogul är 8 färre ECD.

Frågan EPiServer bör ställa sig är om det generellt stora antalet tappade certifierade utvecklare:

 • Bara är en slump där utvecklarna har för mycket att göra och inte pririterat omcert.
 • Beror på mindre erfarenhet av nya EPiServer 7 och ovilja att därmed ta cert.
 • Eller kanske värst ett generellt minskat utvecklarintresse för plattformen?
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska Kennelklubben handlar upp ny Optimizely av Esatto

Men samtidigt behåller Making Waves sin nivå av ECD och även ryska First Line står intakta med antal certade, så detta är ett svenskt problem.https://www.mkse.com/wp-content/uploads/coop_nansen_episerver.jpg

Kommentarer

 1. Tror en av orsakerna är ovilja att certa på 6:an och avsaknad av plan för certifiering i 7:an

 2. För tydlighetens skull, avsaknaden av plan för certifiering på 7:an ligger hos EPiServer….

 3. Det här med certifiering spelar ju ingen roll. Vem som helst kan klara dom där certen utan att ha gjort ett enda projekt på epi.

 4. Jo, jag tänker i alla fall vänta tills dom har släppt en certifiering för 7:an. En stor del av utvecklarna bryr sig nog inte så mycket om att vara certad eller inte men konsultfirmorna vill ju gärna kunna ha kvar sin premium partner-status så utvecklarna uppmuntras nog att ta certen i alla fall.

 5. Jo, fast utan utvecklarbakgrund och produktförståelse/kompetens får du nog svårt och det är väl det man vill säkerställa, inte att man genomfört projekt. Detta skulle väl iofs kunna vara ett kriterium i certifieringsprocessen men då blir å andra sidan certifieringsprocessen längre vilket knappast ligger i EPiServers intresse då fler partners = mer klirr.

 6. Drupals problem är att de inte har Episerver utvecklartest som detta. Det gör att loja hobbykonfiguratörer kallar sig experter på drupal och php. Certifieringen, som är högst kvalificerande, är antagligen bland det smartaste Episerver gjort.

 7. Exakt. Det handlar om klirr i kassan, inte om man har duktiga utvecklare. Därför borde inte många cert ge hög partnerstatus.

  Sååå många företag skickar 1-2 utvecklare som memorerar lite frågor och sen kör resten. Att certifieringen inte har någon tyngd är ju inte ett specifikt EPiServer problem. Alla Microsoft certen på grundnivå är lika meningslösa.

 8. Hej!

  Kartan av EPiServer partners i Sverige brukar förändras vid den revision som genomförs varje sex månader. Antalet certifierade utvecklare är en viktigt del, men vi har även med andra parametrar och det är kul att få välkomna nya premium partners som har utökat sitt engagemang på EPiServer. Att det går upp och ned med antalet certifierade konsulter hos våra partners är också ganska vanligt, framförallt som vi ser att det är en ganska rörlig arbetsmarknad och att mångakonsulter med erfarenhet på EPiServer byter arbetsgivare och tar med sig sin status.

  Det är ett omfattande projekt att ta fram en ny certifiering och projektet involverar stora delar av EPiServer, allt för att testet ska bli en riktigt bra värdemätare på faktiska kunskaper.Under våren har vi prioriterat att ta fram utbildningar som behövdes för EPiServer 7 CMS, inklusive kurser för MVC och även nya produkter såsom EPiServer Find, vilket vi bedömde var viktigare, men arbetet med certifieringstestet pågår nu. Vi vet också att det är många projekt igång på EPiServer 7, så erfarenheten kommer att finnas där för de som vill ta testet när det väl släpps.

  Intresset bland utvecklare är något som vi självklart följer. Det finns många sätt att mäta det och vi har under några år tittat på antalet medlemmar och nedladdningar av produkter på vårt community EPiServer World. Bägge mätetalen växer stabilt och i bra takt, framförallt får vi många nya medlemmar på nya marknader. Vi gör vad vi kan för att stötta den utvecklingen så mycket som möjligt, både på etablerade och nya marknader. Det går alldeles utmärkt att höra av sig till oss om man har frågor eller kommentarer!

  Maria Wasing
  Marknadschef, EPiServer

Leave a Comment