LRF Media köper upp klassisk SEO-byrå, lanserar prestationsbaserad SEO-modell

In Nyheter, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ehandel.se-ägarna LRF Media har biffat upp egna premiumtjänsten Edge genom att investera i egen försäljning av SEO-kompetens. Som numera erbjuds till ehandel.se-prenumeranter och tillkomna svenska e-handlare. Den kommer från klassiska SEO-byrån Brath som grundats av sökmotorkonsulterna Magnus Bråth och hans syster Maria Bråth. Men som numera är majoritetsägt av det digitala förlaget.

Affären ska ha slutförts under slutet av fjolåret men har i dagarna beskrivits mer i detalj. Bland annat har ett helt prestationsbaserat erbjudande tagits fram där Edge-användare enbart betalar när den organiska trafiken från sökmotorer ökat med totalt 4,5 %.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  1922 algoritmer om hur Google och Yandex funkar har läckt

LRF media äger 60% av företaget och målet sa vara att dubbla omsättningen från dagens 24 Mkr till runt 75 Mkr i slutet av 2022. Under 2017 köpte Brath konkurrenten Teveo för att få en större egen massa.

Under 2019 köpte även SEO-byrån Defiso Media i Stockholm, Göteborg och Ängelholm upp konkurrenten Brandson. Defiso Media omsätter 61 Mkr och visade en vinst på 13 Mkr. En av de andra ledande byråerna inom området är just nu Pixel. Innan Corona berättade de hur de gick mot en budgeterad omsättning på 35 Mkr 2020 och 22 egna anställda. I kölvattnet av Curamando och Altor mångmiljonaffären ska även andra reklam- och marknadsföringsnätverk varit nära att ta över några svenska SEO-byråer, vad MKSE.com erfar. Men det var innan Corona viruset kom och nu är det mesta av de förhandlingarna satta på is.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya dataerbjudanden andra kvartalet 2023, Composable CDP, AI Strategic Foresights, Cookieless Marketing och Privacy Compliance