Lush.com väljer Drupal e-handel, ökar omsättningen med 50%

In Check out/Kassasystem, Drupal, E-handel, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Lush, med svenska enheten och e-handeln se.lush.com är nylanserad på en Drupal-lösning frantageb av Intellecta (numera stiliserat som ”ICTA”) och deras danska Drupal-bolag FFW. Det ska röra sig om en väl skalbar e-handelsplattform baseras på öppen källkodsprodukten som nu ska rullas ut på hela 100 marknader.

Målet med e-handeln var att den skulle kunna inspirera och ge samma upplevelse till den lojala målgrupp som bolagets fysiska butiker har över hela världen. Det är en e-handelslösning som skräddarsytts byggts upp runt Drupal CMS med hjälp av Cloudflare CDN och flera olika API:er. Det tog 8 månader, 3700 Jira tasks och ett team om 25 från FFW för att slutföra projektet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AI överallt på årets stora Drupal Drupalcon, KitKat och Jägermeister på stora scen

Innehållet är moduleriserat och kan anpassas för marknad till marknad. Vilket ska kunna minskat kostnaden för utrullning till olika länder. En och samma plattform används numera, enligt Intellectas svenska VD Yann Blandy. Som även nämner att:

”E-handelsomsättningen på Lush.com har efter lansering ökat med mer än 50 procent.”

Det finns även en automatiserad översättningstjänst från Lingotek integrerad för att hantera alla marknadernas olika språk. FFW fick samtidigt även i uppdrag att bygga den nya Android-appen för Lush som ska baseras på samma tekniska uppbyggnad som den gamla iOS appen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  EQT Ventures in i Stackbit UI och Fly.io, ser nya möjligheter inom "composable"

E-handeln kallas redan från start för en av de största e-handelskunderna på Drupal globalt. Ett välkommet tillskott även för Drupal-communityt, som haft identitetsproblem gällande e-handel med de senaste årens mer luddiga försök (beroenden av Demandware/Salesforce och mindre seriösa 3:e partstillägg).

Lush är från Storbritannien och omsätter omkring 300 miljoner pund. Andra nya kunder till Intellecta-koncernen från senaste månaderna är YMCA, NBC och Köpenhamns kommun.