Mercedes-benz.se bygger nytt på WordPress med tung Adobe analys

In Adobe AEM, Analys / Statistik, Nyheter, Online Marketing, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Vi har tidigare skrivit om Mercedes-Benz problem med att byta ut och modernisera sin webbmiljö. Nu har i alla fall försök gjorts, det på en kampanj-platta baserad på WordPress CMS med GTM och Optimizely används för analys.

Dessutom verkar under 2016 Flash äntligen försvunnit från Mercedes-benz.se startsidan. Istället används runt 150-200kb stora JPG-bilder.

Det finns numera även en, väldigt högupplöst, mobilvariant på m.mercedes-benz. Den har främst mer touch-vänliga menyval i nederkant, i övrigt är det samma upprättning.

mercedes

Och även på vanliga Mercedes-benz.se är det analystungt. Adobe TagManager Widgetar, Tag Manager Media Optimizer (Adobe) och Beacons Omniture (Adobe Analytics) används.

En fingervisning om att Mercedes-Benz är på god väg att välja samma Adobe AEM-upprättning som sina lokala branschkollegor Audi, BMW och VW framöver?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nu har Karlstads kommun prövat på alla plattformar, väljer Sitevision för 15 Mkr

Leave a Comment