Nintendo.se nysläpps i samband med Switch av ny byrå, så tänkte de

In Joomla, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Nintendo och svenska representanten sedan starten på 80-talet, Bergsala, har ett mycket viktigt kvartal framför sig med lanseringen av den nytänkande konsollen Switch som krävde sin nya digitala identitet.

Nyligen gick de ut i en upphandling med det prestigefyllda ansvaret att ta fram nya Nintendo.se Detta i samband med att samtliga av de Skandinaviska webbplatserna skulle göras om.

Webbyrån med det självförklarande, och inte så ödmjuka, namnet Joomlaproffs i Göteborg hör av sig och berättar att de vann uppdraget.

Claes Norin berättar för MKSE att de på sistone skalat upp och fått ta över flera större Nintendo projekt för hela Norden (Nintendo.no, Nintendo.fi, Nintendo.dk) med Nintendo.se som kronjuvel. Nintendo är nöjda och fortsätter beställa, härnäst kommer de baltiska staternas nya webbplatser.

Nintendo.se är en modern release med tidigt fokus på t ex Google Pagespeed och att optimera med bra kod och även logisk infrastruktur på webbsidan. Dessutom jobbar teamet gärna med att optimerade filer (bilder och video) för sina kunder.

Den nya sajten har större hero-bildytor, Youtube-filmer på startlöpet, en oregelbunden grafisk yta med olika on-zoom kampanjpuffar samt en nederdel med mer textbaserade ”Senast nytt” listningar och mer. Webbplatsen avslutas med en footer samt en ”tagg-väljare” av olika delar av sajten.

Allt om Marketing Automation!

Dags att skaffa dig stenkoll. Bokmärk denna ständigt uppdaterade nyhetslista från MKSE inom området.

Allt på en Joomla CMS, givetvis. Bergsala.se (som även säljer hushållsmaskiner) använder även de Joomla sedan ett tag tillbaka. Det kan ha hjälpt till när beslut skulle fattas.

Joomlaproffs jobbar även med Scorett, Klarna, Logistics, Göteborgs Universitet och NilsonGroup.

Leave a Comment