NoA köper upp svenska Salesforce-bolaget Axenon med kontor över hela Norden

In CXM, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nästan som i synk svarar NoAARC och tidigare medarbetaren Eivind Roald och Co.’s (numera på ARC-ägarbolaget QNTM) UX/innovations-förvärv som också ägde rum idag. Det gäller avrunda i juni månad så man kan ta sommar. NoA köper upp inom Salesforce-kompetens istället för innovation.

Axenon i Stockholm är ett konsultföretag som helt fokuserar på den marknadsledande plattformen Salesforce, och framförallt CRM-delen Salesforce Service Cloud. Köpeskillingen är okänd. MKSE.com skrev om Axenon tidigare i år då de vann Toyoto Kinto på Salesforce. Andra kunder ska vara Hemnet, Anicura, Golfstar och Flygbussarna.

Vi har mer på samma ämne:  Hemköp behöver e-handelstöd kvickt, tar in dedikerade specialister på plats

Axenon ska vunnit ”Årets bästa partner” två år i rad. Ofta som förvaltande partner samt som sätter upp de initiala CRM-projekten (läs mer nedan). Men inte för de större användarna som vi skrivit om som nyligen anslutna till Salesforces 360-erbjudande samt som tagit in tvåsiffriga team på löpande basis under senare år. Det syns i omsättningen. Axenon AB har funnits i hela 9 år och omsatte 2019 blott 11 Mkr, med en vinst om förvisso 21,3%. Upp från ett nollresultat året innan. Senaste verksamhetsårets ännu ej publicerade omsättning ska vara bättre, 21,3 Mkr samt en vinst om 7,1 Mkr. Sektorfokus är främst [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Retail/FMCG och Bank/Finance.

Vi har mer på samma ämne:  Telco'n Orange satsar stort på anpassade Saleforce-plattformar och RPA

Axenon har flera egna accelererande arbetsmodeller. Som en 1-2 månader Quick Start, en 2+ månader Custom Project inom CRM eller ett löpande support & admin-erbjudande. En bit ifrån hur t ex Deloitte, Accenture, ARC eller Capgemini, torgför sina Salesforce-projekt. Snarare ett arv från hur Salesforce CRM-projekt marknadsfördes efter starten i slutet av 90-talet. Axenon har även kontor i Finland och i Norge.[/ppp_patron_only]