ARC handlar upp designbyrå, når 700 Mkr i omsättning

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

ARC tillkännager idag ett av de förvärv de pratat om löpande ska ske under 2021. Enligt uppgift har intresset från andra ”powerhouses” inom kommunikation varit så pass omfattande att slutförhandlingarnanågra aktuella förvärv dragit ut på tiden.

Eivind Roald, vd på QNTM (ägare ARC), har sagt att flera av de bolag som de för diskussioner med har orealistiska förväntningar på prislappen. Förväntningar har drivits upp av bolagspriserna i USA samt de ännu mer astronomiska börsvärdetingarna av bolagen. Det senaste halvåret har QNTM och ARC fört diskussioner med ett fyrtiotal bolag.

Men innovationsbyrån Above är numera en del av ARC, det tillkännages offentligt idag. Above ska bli en pusselbit i ARCs framtida, mer integrerade tjänsteerbjudande menar båda aktörerna. Byrån grundades så sent som 2017 av designchefen Oscar Karlsson och Filip Sauer, båda med en bakgrund i Howl Design. Above har redan hela 80 anställda och kontor i Stockholm, Malmö, San Francisco och Shenzhen.

Vi har mer på samma ämne:  Securitas Group får ny identitet, logo och digital närvaro signerad Kurppa Hosk, satsar på Optimizely

Above jobbar främst inom [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]produkt- och serviceutveckling, UX och service design. På kundlistan står Bang & Olufsen, Tobii, Norban, Precure. Genom förvärvet går ARC från 420 till 500 anställda och från 600 MKr i omsättning till nära 700 Mkr (prognos för räkenskapsåret 2021).

” – Sedan början av vår resa har Above varit dedikerade till att att driva innovation och positiva förändringar för världens djärvaste varumärken. Vi tror att vi har hittat en kraftfull formel inom ARC, där stödet för våra kunders ambitiösa affärs- och hållbarhetsmål stärks ännu mer. Vi ser fram emot att utöka och utnyttja den nya gruppens kollektiva kompetens och utvidga vår räckvidd.”

Säger Filip Sauer, VD, Above.

“ – Som partner i våra kunders digitala tillväxt- och transformationsresa är vårt mål att bygga den obestridda ledaren i Norden. För att bli bäst i Norden måste vi blicka ut bortom Norden. Above är ett av en handfull företag som leder sin nisch – globalt. Och deras tjänsteerbjudande passar perfekt i det integrerade utbudet av tjänster som våra kunder efterfrågar.”

Säger Mattias Olofsson, VD, ARC.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Curamandos ägare QNTM köper upp eZ Publish CMS, tillsätter ny ledning