Nytt CMS för IKEA

In Dynamicweb, Featured, Nyheter, Oracle ATG Web Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det har ju varit mycket prat om IKEA, ekonomi, ägarförhållanden, kronprinsar och förflutet på sistone. Nu tar MKSE.com en vända med deras CMS- och webbsystemval.

För även dessa förblir ett stort mysterium under det senaste decenniet. Undertecknad föreläste på ett seminarium i Malmö tidigare i år och var då i  kontakt med två webbansvariga från IKEA IT. De påpekade att deras gamla Autonomy Interwoven TeamSite CMS lösning inte längre höll måttet. Den skulle komma att bytas ut för både externa och interna system den närmast perioden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ChatGPT gör headless och MACH en stor kommersiell tjänst

Men efter det har det varit tyst.Mycket tyst. IKEA ställde dessutom in sin utlovade intranätgenomgång på ett seminarium under onsdagen denna vecka, på grund av sjukdom. Så webbmiljön och CMS-utformningen förblir ett mysterium.

Men koncernens IKEA Foundation har idag blivit en ny kund till Dynamicweb CMS. Lanseringen satsar på ovanligt tydliga, stora budskap och ikoner (som många goodwill-sajter) och har en fadad carousel. Annars en rätt enkel satsning från Småland. Skyhatt i Malmö ligger bakom.

IKEA ska även ha kvar Joomla! och TYPO3 testskott. Osäkert om Dynamicweb ersätter system eller om det bara är CMS-flavour of the month för möbeljätten. De behåller sin minst sagt brokiga strategi. Drupal har även testats de senaste 12 månaderna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inter IKEA Group köper in Workday employee experience till 460 butiker

Leave a Comment