OMD leverantör av McDonalds voice och Capacity-Based Marketing. Öppnar upp e-handelsenhet

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är voice en av de nya kanalerna där webb-, digital, reklam och nu även mediabyråer möts och vill håva in samma slant?

Så kan det bli. Omnicom Group OMD kallar sig ytterst ansvariga för McDelivery’s nya Google Home röststyrningsapplikation. Samarbetet är en del av vad OMD kallar för ”Capacity-Based Marketing” tillsammans med fast food jätten.

Själva projektet ska inneburit att OMD tog fram en kampanj och ett mer agilt annonsleveranssystem tillsammans med Google. Det fungerade mot egna restaurangkedjans kapacitet i realtid samt anpassade sig efter beställningshistorik och ekonomi i olika områden. Annonseringen anpassade sig programmatiskt med nya typer av budskap och innehåll om t ex leveranstiderna i ett område gick upp.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Allt fler byråer fejkar PageSpeed Insights och Core Web Vitals siffror

Därefter fick OMD även i ansvar att styra upp Google Assistant voice-kontrollen och voice-UX, samt tonalitet för McDonalds. Det ska de gjord med gängse service design regler och kunskap som finns kring ”conversational design”, ”voice design” och ”voice CX”.

OMD har nyligen även startat upp en egen e-handelsenhet. Den kallas den enhet som växer snabbast inom Omnicom Group OMD.

OMD får däremot styra upp egna närvaron OMD.com. Topp SEO-resultat resulterar i en sida som kräver att mobilen ställs vågrätt (även på desktop enheter”) och egna case-beskrivningarna leder till 404-sidor. I segladdade och hackiga Youtube-klipp (istället för länkar). Inte heller snyggt att det är felsidor som hänger ihop med vad OMD kallar för ”egna snabbast växande affärsområdet.