Så blir nya Hemnet iPhone app’en

In iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

MKSE.com har testat bolaget Hemnet Service HNS AB:s första iPhone app för Hemnet.se. Utvecklad av mobilt internetfokuserade Apegroup, som även har McDonalds, Absolut, Allsvenskan, Bonnier (Expressen, SF,  TV4Vädret och Nyhetskanalen) och Aftonbladet på kundlistan. Projektarbetet utannonserades för bara en månad sedan men ska pågått lite längre tid än så.

En efterlängtad release som väntas toppa svenska Appstore nedladdningsstatistiken under många veckor när den släpps senare i sommar/höst.

Utöver alla bostäder från Hemnet och visar sig App’en även innehålla en mängd relaterad information och tjänstesök från Eniro. Såsom sökning av närliggande målare, elektriker, lagring, hemelektronik, låssmeder, möbler, snickare etc. Dessa kan filtreras fram och lokaliseras efter en bostadssökning.

Samma ”Nära mig” sökning baserad på GPS, triangulering eller Wifi som vi såg i vintras i Svensk Fastighetsförmedlnings app (av Avantime) finns på plats. Så klart, ett givet användningssätt för spontantspekulanter till fots.

Själva bostadssökningen har listvy, bildby och kartvy (Eniro kartor). En snygg scroll för antal objekt som ska visas har lagts till.
hemnet iphone
Bildvisningen vid objekt använder klassiska iPhone bildvisning. Vid ett objekt finns direktval att maila eller ringa mäklaren. En kalkyl för att räkna ut boendekostnad finns till varje objekt.

En kul detalj är att är du på visning kan du ta egna bilder med kameran och knyta dessa (”Mina bilder”) till objekt du är intresserad av.

Samma personalisering som på den nya Hemnet.se (skriven i RubyOnRails utan ytterligare CMS) finns på plats, senaste sökning, men även Favoriter och nyss nämnda ”Mina bilder”.

Leave a Comment