Så ska AI hantera framtidens webb och e-handel enligt The Grid

In Check out/Kassasystem, Cloud / Förvaltning, CXM, E-handel, Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Hur går det för 2014 års omtalade ”AI-baserade” CMS- och e-handelsalternativ The Grid? Jodå, ytterligare runt 59 000 personer har lagt in pengar för att Grid ska bli av. Det ska motsvara totalt uppåt 50 Mkr i riskkapital.

Det har dessutom klarnat kring vad den ”AI” som utlovats inom produkten består av:

  • Att ”auto-croppa” bilder genom att identifiera ansikten, som på Facebook, är logiken. Då ”slipper” webbplatsägare klippa ut ansikten själva i uppladdade bilder.
  • Dessutom ska en Tictail-liknande enkelhet i att sätta upp en egen e-handel finnas med. Bara ett varukorgsklick och en prislapp ska krävas för att sälja. Det kallas även det ”AI”.
  • Att anpassa innehållt mobilt kallas inte responsivt, men ”AI” här.
  • En bildväljare ska även innehålla intelligens som ska kunna föreslå de läckraste bilderna till dig som webbplatsägare.

Det känns som avsändarna förenklat betydelsen av AI och främst licensierat rudimentär teknik som sedan länge finns hos Google och Facebook. Inte direkt maskinskrivet nyhetsinnehåll och döden för designers och copywriters.

Produkten väntas kosta $96 per år och är ännu inte slutförd. Lusigt är att ironiserande tweets används som marknadsmaterial på egna sajten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Beyond Retail teamar ihop med Infobaleen AI

Leave a Comment