Så var Adobe CEM Conference Stockholm

In Adobe AEM, Android, iPad, iPhone, Java, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Under torsdagen arrangerade Adobe tillsammans med SapientNitro CEM-eventet, troligtvis det första i Sverige, CEM Conference – Digital customer experience management.

adobe, AIR, CEM, CEM Conference, cq5, day, stockholm Adobe AEM, Android, iPad, iPhone, Java, Nyheter

Det skedde i Näringslivets hus i Stockholm och agendan innehöll bl a föreläsningar från i CMS-världen alltid uppskattade Forrester. Adobe själva representerades av kompetente Ben Watson som är deras Principal Customer Experience Strategist for the Digital Enterprise Solutions Business Unit *phiew*.

Det handlade mest om successtories kring Adobe. Men mycket diskret. På ett nästan konfunderande sätt såldes tungt Flash-stöd, Adobe Air och Adobe Day CQ5 in. Utan att produkterna egentligen presenterades eller nämndes vid namn.

Det tassades fint runt den påtagliga skammen att visa upp så många mobiltelefoner och läsplattor som inte klarar av Flash. Tills någon i publiken frågade varför ett uppvisat case inte fungerade i hennes mobil. Och det fanns inget försvarstal med t ex mobil Flash på Honeycomb eller nya Flash Media Server.

Vi har mer på samma ämne:  Lufthansa byter IBM mot Adobe Experience Manager, når 140m resenärer

Det stora CEM-caset, där 60 sajter samlades i “experience-fokuserade” projekt under 2009-2011, fanns inte i Sverige. Det fick komma från danska pumpbolaget Grundfos.

Nya svenska kunden H&M, nu bekräftad av MKSE.com, var inte på plats, men det var bl a några svenska operatörer varav en stod på scenen med sitt 3 LiveShop koncept. Annars fanns en och annan CMS/CEM intresserad från offentlig sektor och olika verk.

adobe, AIR, CEM, CEM Conference, cq5, day, stockholm Adobe AEM, Android, iPad, iPhone, Java, Nyheter

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.