Så var Adobe CEM Conference Stockholm

In Adobe AEM, Android, iPad, iPhone, Java, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Under torsdagen arrangerade Adobe tillsammans med SapientNitro CEM-eventet, troligtvis det första i Sverige, CEM Conference – Digital customer experience management.

Det skedde i Näringslivets hus i Stockholm och agendan innehöll bl a föreläsningar från i CMS-världen alltid uppskattade Forrester. Adobe själva representerades av kompetente Ben Watson som är deras Principal Customer Experience Strategist for the Digital Enterprise Solutions Business Unit *phiew*.

Det handlade mest om successtories kring Adobe. Men mycket diskret. På ett nästan konfunderande sätt såldes tungt Flash-stöd, Adobe Air och Adobe Day CQ5 in. Utan att produkterna egentligen presenterades eller nämndes vid namn.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Storbolags behov av content och DAM ökar med 500 procent, mängder av jobb ändå i fara

Det tassades fint runt den påtagliga skammen att visa upp så många mobiltelefoner och läsplattor som inte klarar av Flash. Tills någon i publiken frågade varför ett uppvisat case inte fungerade i hennes mobil. Och det fanns inget försvarstal med t ex mobil Flash på Honeycomb eller nya Flash Media Server.

Det stora CEM-caset, där 60 sajter samlades i ”experience-fokuserade” projekt under 2009-2011, fanns inte i Sverige. Det fick komma från danska pumpbolaget Grundfos.

Nya svenska kunden H&M, nu bekräftad av MKSE.com, var inte på plats, men det var bl a några svenska operatörer varav en stod på scenen med sitt 3 LiveShop koncept. Annars fanns en och annan CMS/CEM intresserad från offentlig sektor och olika verk.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avaus storsäljare är paketerad marketingOps för 15 Mkr

 

Leave a Comment