SAS och Eurobonus skyldiga 6,6 mdr, hanterar frustrerade kunder i nytt lojalitetsprogram

In Adobe AEM, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Java, Lojalitetsprogram, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det har varit en minst sagt utmanande vår för SAS där upp till 9 av 10 plan står på marken och 90 procent av personalen har permitterats. Resor total värda 6,6 miljarder kronor har brunnit inne och skapat tusentals uppretade resenärer som inte vet om de får sina pengar tillbaka på något sätt.

För att hantera denna kundskara och dämpa deras irritation och oro har SAS idag köpt in ett nytt lojalitetsprogram och en nystart för SAS Eurobonus Shop. Som återfinns i flygbolagets omfattande Adobe AEM och Marketing Cloud-miljö. Ombildade AwardIT AB har tecknat avtal om vidareutveckling tillsammans med SAS. De ska erbjuda sin nya SaaS-modell med en lojalitets ”one-stop-shop” av strategi, IT/UX/design, uppsättning, teknisk- och operativ drift samt även medlemsdatabas & transaktionshantering, partnernätverk, inköp & leverantörshantering, försäljning & marknadsföring lager, logistik och fysisk kundservice. En årlig EuroBonus Shop försäljning på runt 30 Mkr ska innebära en bruttomarginal på ca 5 procent för Awardit. SAS i sin tur vill med det nya augustiprojektet uppnå:

”Ökad kundlojalitet och få en bättre helhetslösning för poänginlösen.”

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce köper upp Airkit.ai no-code stöd för e-handlare
The Early, or Recurring Bird. Nyheterna på MKSE.com är gratis och öppna. Ett tag.
En dag efter publicering låses nyheten in för våra registrerade medlemmar. Så bli medlem, eller återvänd ofta. Det går även att prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev som kommer ut varje vecka. Klicka här
Salesforces VD Dan Bjurman berättade för åtta månader sedan att SAS var en ny 2020 Salesforce Marketing molnanvändare och CRM-kund. Frågan är om flygbolaget bromsat den investeringen liksom många andra IT projekt under pandemin. För att ersätta med enklare, SaaS produkter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  G–W Studios bakom nytt skalbart Design System för fintech-aktören

AwardIT AB består av sammanslagna Crossroads, Retain 24, Awardit Motivation Service AB, Sponsorhuset AB, och Market2Member AB samt uppköpta konkursboet Goyada. Med detta konto och E.On (även de en Adobe AEM användare) kundklubb samt Ahlsell, Ecster, EnterCard, Folkspel, Julklappsvalet, Klarna (Drupal och Salesforce CRM samt egna ”lojalitetsprogrammet” Klarna Vibe) och Mastercard (även de en Adobe AEM användare) tar verkligen den börsnoterade aktören upp jakten på konkurrenten Voyado. Som inte fokuserar lika mycket som Awardit på det fysiskt runt ett lojalitetsprogram.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss