SEB får newsroom på EPiServer av Hallvarsson & Halvarsson

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Sociala media / web2.0, Språkstöd by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Nu har SEB en ny EPiServer CMS. Eller, de har köpt en H&H produkt. SEB Newsroom (SMNR) på SEBGroup.com (under Creative Commons) är framtagen tillsammans med Hallvarsson & Halvarsson och ska vara "integrerad" (läs: länkad) till de övriga sociala kanaler banken finns i. Som Youtube, Flickr,  Slideshare och Scribd. Newsroom'et har även en mashup med Google Maps som placerar utvalda SEB-nyheter runt om i världen på en karta. Inte state-of-the-art på något sätt, men säkert tillräckligt...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Det skulle vara intressant att veta vad totalkostnaden blev för nyhetsrummet och gärna i jämförelse med Scania. EPI Server vs. WordPress – är det senare så pass svårt att utveckla att totalerna blir lika?

  2. Cision har ingen Social Media Newsroom produkt som bygger på EPI-server. http:/www.cisionwire.se bygger på EPI-server men det är en annan produkt och inte ett social media newsroom.

  3. Statistik går väl alltid att få dit man vill, så samtliga partner är nog nöjda. Speciellt då iInvesteringen fokuserar på något positivt som öppnare informationsspridning för SEB. Och i detta fall var det en ganska billig .NET-lösning så ROI borde inte heller vara alltför svårt att uppnå med reko testvärden. Men frågan är vad det egentligen lett till? Vore kul att få tre stories om hur satsningen >verkligen< förändrat livet för två målgrupper. Som sociala webben egentligen >ska< göra.

    Och SMNR, är inte dessa newsroom en lite framtvingad produkt? Men nu senast var de ju någon som lämnade en större PR-byrå för att jobba enbart med SMNR på Sermo. Så det verkar finnas kunder kvar att mjölka.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.