SEB får newsroom på EPiServer av Hallvarsson & Halvarsson

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Sociala media / web2.0, Språkstöd by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Nu har SEB en ny EPiServer CMS. Eller, de har köpt en H&H produkt. SEB Newsroom (SMNR) på SEBGroup.com (under Creative Commons) är framtagen tillsammans med Hallvarsson & Halvarsson och ska vara ”integrerad” (läs: länkad) till de övriga sociala kanaler banken finns i. Som Youtube, FlickrSlideshare och Scribd.

Newsroom’et har även en mashup med Google Maps som placerar utvalda SEB-nyheter runt om i världen på en karta.

Inte state-of-the-art på något sätt, men säkert tillräckligt mycket pluggar för att imponera på en majoritet av de internt på SEB. Billigt är det också, 60% ”Google-gratis” med translate, Youtube och lite därtill. Och resten är så klart andra gratistjänster.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Convendum satsar digitalt, mycket för Webicient att göra

Dessa ”web2.0 Newsroom” dyker upp i allt fler varianter. Scania berättade om sitt WordPress-alster nu senast. Cision säljer ett annat baserat på EPiServer till sina kunder.

De verkar ha blivit ett sätt för sociala medier förespråkande individer (informationsavdelning/IR/PR m fl) inom större företag att gå runt den tid en större CMS-förändring kräver. Det har Hallvarsson & Halvarsson och mindre sociala medier-fokuserade konsulter slagit mynt av.

Kommentarer

  1. Det skulle vara intressant att veta vad totalkostnaden blev för nyhetsrummet och gärna i jämförelse med Scania. EPI Server vs. WordPress – är det senare så pass svårt att utveckla att totalerna blir lika?

  2. Cision har ingen Social Media Newsroom produkt som bygger på EPI-server. http:/www.cisionwire.se bygger på EPI-server men det är en annan produkt och inte ett social media newsroom.

  3. Statistik går väl alltid att få dit man vill, så samtliga partner är nog nöjda. Speciellt då iInvesteringen fokuserar på något positivt som öppnare informationsspridning för SEB. Och i detta fall var det en ganska billig .NET-lösning så ROI borde inte heller vara alltför svårt att uppnå med reko testvärden. Men frågan är vad det egentligen lett till? Vore kul att få tre stories om hur satsningen >verkligen< förändrat livet för två målgrupper. Som sociala webben egentligen >ska< göra.

    Och SMNR, är inte dessa newsroom en lite framtvingad produkt? Men nu senast var de ju någon som lämnade en större PR-byrå för att jobba enbart med SMNR på Sermo. Så det verkar finnas kunder kvar att mjölka.

Leave a Comment