EPiServer in i Danmark med ”platta”, bra sätt att tackla Open Source?

In MU / Multisajt, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

EPiServer-leverantörerna visar upp ännu en ”CMSplatta” delad mellan olika beställare. Denna gång är den fokuserad på barn. Sedan tidigare har MKSE.com noterat:

Danska Sundhedsplejersken.dk av AddPro delar en EPiServer-platta tillsammans med svenska Growingpeople.se.

Möjligheten att bygga generiska, produktifierade ”plattor” av plattformen ska vara en del av det paket som nu framgångsrikt sålts in till Bonnier.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

Denna typ av delad beställning partners och konkurrenter emellan är ett mycket snyggt svar på Open Source hotet och känns verkligen 2010. Hoppas det är en del av en strategi och inget som växt fram av en slump.

Sundhedsplejersken.dk är om familjeliv i Danmark. Till sajten har 20 av Danmarks främsta barnexperter knutits. AddPro har kontor på 7 ställen i landet. Detta uppdrag kom troligtvis in från Malmö HK-kontoret.

Kommentarer

  1. Dom flesta konsultföretag återanvänder en ”platta” för sina CMS-projekt skulle jag tro där man återanvänder funktionalitet. Tyvärr när det gäller t ex ”ICA-plattan” så verkar den plattan vara ganska dålig (analysera deras markup ur SEO-, prestanda- & tillgänglighetsperspektiv).

Leave a Comment