Skånetrafiken handlar upp webb och innovation för 128 Mkr

In E-handel, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Skånetrafiken har tecknat ett nytt avtal innefattande förvaltning och vidareutveckling av hela skanetrafiken.se samt Skånetrafikens portaler och självbetjäningsdelarna på Mitt konto. Avtalet ska även innehålla ett serviceavtal för beredskap. Avtalet sträcker sig över två år och kan sedan förlängas som mest tre gånger vilket ger en maximal avtalstid på åtta år. Det totala värdet uppskattas till cirka 128 miljoner kronor.

Skånetrafiken handlade för fem år sedan upp en Episerver Commerce och Episerver som ny plattform för bl a kundhanteringssystem. Leverantör var då CGI och Star Republic i en 69 Mkr affär. ÅF Inuse berättade hösten 2019 att de vann service design och UX-uppdrag för Skånetrafiken efter vunnit en upphandling som gick ut på att förbättra toalettupplevelsen på tågen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Capgemini och BCG är bäst på AI

Ny leverantör till 2022 blev Capgemini som vann efter erbjudit bästa förhållandet mellan pris och ett antal kvalitetskriterier.

”– Med det här avtalet säkerställer vi att våra tjänster kommer fortsätta att utvecklas utifrån våra kunders behov. Dessutom får vi synergieffekter när alla delar ingår i ett och samma avtal. Nu får vi möjlighet att se över helheten och skapa fler värden för våra kunder tack vare att vi har en och samma leverantör att jobba tillsammans med.”

Säger Carl Järsberg, enhetschef tjänsteutveckling på Digitalisering och IT på Skånetrafiken.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture, Adobe, och AWS inflationstimpriser hos svenska beställare, upp över 20 procent