Sogeti startar upp SharePoint 2010 projekt, Connecta är strax efter

In Microsoft .NET, Nyheter, Office 365 SharePoint Online, SharePoint MOSS 2007 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Hör från Christoffer von Sabsay på Sogeti att konsultgruppen fått starta upp ett första SharePoint 2010 kund (?) projekt.

SharePoint släpps inte förens i juni 2010, RTM kommer i april 2010.

Handlar det om ett debiterbart, externt uppdrag borde det vara ett av de första i landet. Microsoft ser gärna att de har skarpa exempel klara när kundanstormningen kommer. Kunderna själva väntas börja ställa krav och nosa på licensavgift under första och andra kvartalet nästa år.

Men då produkten fortfarande är i beta brukar Microsoft ha mer än ett finger med i dessa tidiga projekt. De har ett långsiktigt ansvar att se till att den ofärdiga produkten inte tidigt hamnar i onåd hos en betydande beställare. Det löser de med regelverk kring betautveckling, versionshantering och utrullningsprocesser. De bidrar även med expertkonsulthjälp till en låg, eller ingen kostnad alls.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  WPP bygger 30 000 man stor byrå, VML ska vara ”störst inom kreativitet”

Svenska Microsoft på Finlandsgatan 36  i Kista i är annars omtalade och ökända för att ta runt 2000 – 3000 SEK / timme för sina egna inhouse expertkonsulter.

sharepoint 2010

Och det finns fler SharePoint 2010 projekt på gång. Vet att leverantören Connectas ligger på att modernisera deras redan välnyttjade SharePoint MOSS 2007 referensuppdrag för Apoteket (maj 2009, CMS/e-handel/etc. med BizTalk Server / Commerce Server) samt Systembolaget (maj 2009, CMS/e-handel/etc.).

Kommentarer

  1. Kul..! Apropå ingenting, hur gick det förresten med de som utvecklade på MOSS2007 när den var beta…? (eller lanserad för den delen..)

    Nåväl, ett ”lycka till” är väl på sin plats!

  2. Hej, på tal om projekt på SharePoint 2010 – kolla http://www.fishbonesystems.com för mer information kring de 3 projekt som just nu är inne i utvecklingsfasen på SharePoint 2010. Ett fjärde projekt är i uppstartsfasen, av dessa är två publika webbar och de andra två intranätsportaler.

  3. Det är nya kunder i samtliga projekt varav två är med i Microsofts Leap-program. Fishbone Systems har av tradition alltid haft ett antal projekt lanserat vid release av nya SharePoint versioner, vid lanseringen av MOSS 2007 hade Fishbone ett dussintal färdiglevererade projekt i skarp drift.

Leave a Comment